Vijftiger die zijn vrouw neerstak, sleept haar nu ook voor de rechter: “Al van het begin duidelijk dat dit geen eenzijdig verhaal is”

De feiten vonden plaats in de Mariastraat in Roeselare.© bfr

Roeselare -

De rechtszaak rond een steekpartij in Roeselare van april vorig jaar kende maandag een opmerkelijke wending. De 57-jarige C.C. wordt vervolgd voor poging tot doodslag op zijn vrouw, maar sleept haar nu op zijn beurt voor de rechter.

Jonathan Folens

De steekpartij vond plaats op 22 april vorig jaar in een appartement langs de Mariastraat in Roeselare. Een 70-jarige vrouw werd in haar buik gestoken door haar partner C.C. (57) en raakte levensgevaarlijk gewond. C. werd opgepakt op verdenking van poging tot doodslag, maar is intussen al enige tijd vrij onder voorwaarden.

LEES OOK: Vijftiger die vrouw neerstak blijft in cel maar houdt onschuld staande: “Niet duidelijk wie met mes begon te zwaaien”

Maandag vond de inleidende zitting plaats van het proces rond de feiten. De zaak zal worden doorverwezen naar een andere kamer, maar opmerkelijk genoeg gaf advocaat Randall Huysentruyt, die C. bijstaat, alvast te kennen dat hij het slachtoffer rechtstreeks zal dagvaarden.

“Het is al van het begin duidelijk dat dit geen eenzijdig verhaal is”, zegt Huysentruyt. “Mijn cliënt werd bij de feiten in zijn arm gestoken en verloor heel wat bloed. Ik heb in de raadkamer meermaals aangedrongen om ook mevrouw te vervolgen en het verbaast me dat men daar niet op ingegaan is. Daarom hebben we beslist om over te gaan tot een rechtstreekse dagvaarding.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen