Europees Commissaris Margrethe Vestager en Apple-CEO Tim Cook
Volledig scherm
Europees Commissaris Margrethe Vestager en Apple-CEO Tim Cook © ANP / EPA / AFP

Apple krijgt 1,84 miljard euro boete van Europese Commissie: aandeel zakt ruim 2,5 procent op de beurs

UpdateBeleggers stuurden het aandeel van Apple maandag ruim 2,5 procent onderuit nadat de Europese Commissie een miljardenboete aankondigde. De Amerikaanse iPhone-fabrikant moet 1,84 miljard euro ophoesten, omdat het oneerlijk concurreert met het muziekstreamingdiensten zoals het Zweedse Spotify. “Apple heeft tien jaar lang haar dominante positie in de markt voor muziekstreamingdiensten misbruikt”, zegt Margrethe Vestager van de Europese Commissie. Apple gaat in beroep.

21 reacties

  • Peter Correwyn

    2 maanden geleden
    Je hebt als gebruiker altijd en met welk platform dan ook zelf de keuze wat je koopt. Er staat nergens dat je verplicht bent om dit of dat te kopen. Wat gaat er gebeuren met het geld van die boete? Collectieve opslag voor de Europarlementariërs of een extra onkostenvergoeding? 1 ding is zeker het zal nooit bij de burger terechtkomen.
  • joseph Gijsens

    2 maanden geleden
    Joseph Gijsens ja maar die miljarden worden weer verdeeld onder deze euro politiekers de burgers zien er geen euro voor terug in tegen deel we moeten nog meer betalen
  • nicky vandee

    2 maanden geleden
    Ik noem dit 'n boete om U tegen te zeggen, geen nood, ze kunnen er tegen , enne.....gaan ze in beroep ? Ik vrees dat ze het niet zomaar naast zich neer zullen leggen, benieuwd? A suivre
  • Yana Rutte

    2 maanden geleden
    Spotify is niet verplicht een app via de App Store ter beschikking te stellen toch? En Spotify is niet verplicht geld te vragen voor zijn streaming dienst. Dat wel doen en achteraf komen reclameren dat ze een percentage moeten afdragen aan de ontwikkelaars van iOS en de App Store zegt meer over Spotify dan over Apple. Blijf weg van iOS en niemand heeft een probleem.
  • Gerry De prins

    2 maanden geleden
    Allemaal goed en wel die mega boetes, maar wij de consument zijn het slachtoffer.wat gebeurt er met dat geld? Daar ziet het slachtoffer/consument niets van.wat doet Apple,die rekent de boete gewoon door naar? Inderdaad naar het slachtoffer/consument. En De vraag blijft,wat gebeurt er met dat geld?