“In de petrochemie krijgt men nog altijd de hoogste lonen”, zegt professor Arbeidseconomie Stijn Baert (UGent).
Volledig scherm
PREMIUM
“In de petrochemie krijgt men nog altijd de hoogste lonen”, zegt professor Arbeidseconomie Stijn Baert (UGent). © Getty Images / VTM Nieuws / Shutterstock

Loon van Vlaming is in vijf jaar tijd met 22 procent gestegen: in welke sector en provincie verdien je het meest?

Leg uw loonbrief van vandaag naast die van vijf jaar geleden: wedden dat u een heel stuk meer verdient dan toen? Het bruto doorsneesalaris is met ruim 22% gestegen naar 3.387 euro per maand in Vlaanderen en zelfs 3.704 euro voor wie in Brussel werkt. Experts leggen uit waaraan we dat te danken hebben, en dat is niet enkel de loonindex.

221 reacties

  • carine meskens

    1 maand geleden
    Wat ben je er mee als je 55 % moet uitgeven aan duure voeding en meer belastingen enz...
  • Tom Maertens

    2 maanden geleden
    Ik hoor dat niet graag Brutoloon...Wanneer gaan ze eens over "netto" lonen spreken?? Dan kom je tot een zeer andere vaststelling....Ik houd minder over per maand dan 5 jaar geleden. Als je het al over "over" houden kan spreken..Moet dikwijls andere oplossingen zoeken hoor?
  • dirk derycke

    2 maanden geleden
    Het probleem zijn de belastingschalen op de lonen en pensioenen, telkens je een indexverhoging krijgt die de dure prijzen zouden moeten volgen, heb je veel kans dat je in een hogere schaal terecht komt bijgevolg houdt je praktisch netto niks over !
  • danny verbeeck

    2 maanden geleden
    EU en Vivaldi hebben rijken ,rijker gemaakt en armen nog armer . Dat stellen de gewone man en vrouw vast .
  • danny verbeeck

    2 maanden geleden
    Weer een expert. Die stelt alleen maar vast , nie meer ,nie minder . Da kan nu het kleinste kind . Maar die verdienen daar niets mee . En die vaststelling leveren voor de gewone man en vrouw niets op .