© dpa/picture alliance via Getty I

Politie schiet 65-jarige vrouw neer na brand en bedreigingen in ziekenhuis in Aken

In het Duitse Aken hebben speciale politie-eenheden een 65-jarige vrouw overmeesterd die zich urenlang gewapend had verschanst in een ziekenhuiskamer en personeel bedreigde. De vrouw werd neergeschoten en raakte ernstig gewond.

Bron: BELGA, Welt

De vrouw uit Eschweiler zou het Luisenhospital in Aken maandag rond 17 uur binnengedrongen zijn met “suïcidale intenties”, klinkt het in een politieverklaring. “Ze had een wapen bij zich, dat later een blanco pistool bleek te zijn, een grote riem en een ander nog onbekend voorwerp en bedreigde medewerkers van de kinesitherapiepraktijk.”

“Nadat een medewerker het wapen van de vrouw kon afpakken, zou ze zich hebben teruggetrokken in de kamer van een patiënt. Vervolgens stak ze een pyrotechnisch voorwerp aan en gooide ze dat in de gang.”

De dame barricadeerde zich in de kamer, terwijl de brandweer, zwaarbewapende politieagenten en speciale eenheden ter plaatse kwamen. De omliggende ziekenhuiskamers werden geëvacueerd. Wegen werden afgesloten en de politie riep op om weg te blijven uit de buurt.

© dpa/picture alliance via Getty I

Na een urenlange, grote politieoperatie verliet de vrouw om 22.38 uur de kamer en “probeerde een voorwerp in de gang in brand te steken”. “Ze leek daarbij een bomgordel te dragen, hield een verdacht voorwerp in de hand en bewoog zich richting de hulpdiensten”, aldus de politie. Omdat ze niet reageerde op de politiebevelen, openden de agenten het vuur “om de gevaarlijke situatie te beëindigen”, zo luidt het.

De vrouw liep ernstige verwondingen op als gevolg van de schoten en wordt medisch behandeld. Niemand anders raakte gewond. De riem bleek na analyse door deskundigen nep te zijn.

“Tijdens de operatie werd bekend dat het appartement van de vrouw in Eschweiler ’s middags was uitgebrand. De eigenares van de flat wordt er momenteel van verdacht de brand zelf te hebben gesticht”, klinkt het ook nog in de politieverklaring. “Rechercheurs vonden een vermoedelijk achtergelaten brief. Het politieonderzoek loopt.”

De vrouw zal strafrechtelijk vervolgd worden voor poging tot moord, meldt de politie.

Denk je aan zelfmoord en heb je nood aan een gesprek, dan kan je terecht bij de Zelfmoordlijn op het nummer 1813 of via www.zelfmoord1813.be

(adb)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer