© Getty Images

Matthias Schoenaerts koopt een huis in Limburg: “Ik ben graag in België”

Antwerps acteur Matthias Schoenaerts, die momenteel schittert in de Streamz-reeks The regime naast Kate Winslet, heeft onlangs een huis gekocht in Limburg.

pom

Matthias Schoenaerts blijft internationaal scoren. Maandag ging bij ons op Streamz de serie The regime in première. Daarin is Schoenaerts de tegenspeler van Kate Winslet; zij is een dictator, hij een brute soldaat die haar nog meedogenlozer moet maken. Ook Hugh Grant speelt mee.

Matthias Schoenaerts speelt bijna constant in internationale producties. Dat wekt de indruk dat hij de band met Vlaanderen heeft doorgeknipt. “Ik vermoed dat veel mensen denken dat ik voortdurend in het buitenland ben of er woon, maar dat is niet zo”, zei hij dit weekend in De Morgen. Hij vertelde dat hij recent een huis kocht op het Limburgse platteland. Tijd doorbrengen in die weelderige tuin, daar kijkt hij nu het meest van al naar uit. “Ik wil er een groen paradijs van maken. Vertragen: dat is precies wat er gebeurt wanneer ik in die tuin zit te werken. Bloemen planten, dat vraagt tijd en aandacht. En wanneer je vertraagt, wordt alles mooier. Je neemt de tijd om het te savoureren. Dat vergeten we vaak te doen.”

Aan VTM Nieuws zei hij maandagavond: “Ik ben graag in België. Ik vind het ook leuk om hier te filmen, want dan kan ik ‘s avonds gewoon weer naar huis, in plaats van altijd op hotel te gaan.” En dat zal gebeuren. In 2025 draait Schoenaerts ‘Le faux soir’, de nieuwe film van regisseur Michaël Roskam in Vlaanderen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER