© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Truiense vrouw (33) schopt haar hond: voetgangster reageert en wordt dan gebeten

Sint-Truiden

In Sint-Truiden heeft een stafford zondag een voetgangster gebeten in de arm nadat de hond werd geschopt door zijn eigen baasje. De politie heeft de hondeneigenaar, een 33-jarige vrouw, gearresteerd. De hond werd in beslag genomen.

Een stafford is een sterke, sportieve hond met brede borstkas en krachtige kaken. Het dier is loyaal, aanhankelijk en beschermend.© BELGAIMAGE

Het slachtoffer wandelde zondagnamiddag in de Stationsstraat in Sint-Truiden. Daar zag ze hoe een vrouw haar hond stampte. De voetgangster reageerde verontwaardigd en ze sprak de vrouw aan, die liep toen nog aan de overkant van de straat. Het hondenbaasje kon de commentaar op haar gedrag niet appreciëren. Ze stak de straat over en ze stapte naar de voetgangster. Op dat moment haalde ook haar stafford uit naar de vrouw. De hond beet haar in de arm. Het baasje wandelde gewoon verder met de hond.

Het slachtoffer werd met bijtwonden in de arm naar het ziekenhuis gebracht.

De lokale politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwkerken kon de vrouw met de hond even later arresteren. De stafford werd in beslag genomen, niet alleen omdat het dier had gebeten maar ook om reden dat van dierenwelzijn. De hond werd gestampt door het baasje. De politie stelde de nodige pv’s op. Naar dit incident wordt onderzoek verricht.

 (maw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer