18 procent van de Vlamingen gebruikt minstens één keer per maand artificiële intelligentie. Filip, Alain en Brenda doen het haast dagelijks.
Volledig scherm
PREMIUM
18 procent van de Vlamingen gebruikt minstens één keer per maand artificiële intelligentie. Filip, Alain en Brenda doen het haast dagelijks. © FilipNaudts / Joel Hoylaerts / Photo News

Daarom gebruiken deze Vlamingen artificiële intelligentie: “Collega’s noemen mij een stielbederver. Maar AI gaat toch niet weg”

Volgens de nieuwe Imec.digimeter, een jaarlijkse studie naar digitale transformatie, gebruikt 18 procent van de Vlamingen maandelijks artificiële intelligentie om teksten, beelden of geluiden te genereren. HLN sprak met drie Vlamingen die om de meest uiteenlopende redenen AI gebruiken. “ChatGPT is de collega die ik niet meer kan missen.”

9 reacties

  • Filip De Ridder

    1 maand geleden
    Heel verleidelijk die krachtige snufjes, en handig ook natuurlijk als je snel-snel iets moet produceren. Maar als je even afstand neemt en nadenkt over de hoogdringendheid achter die snel-snel, dan is de urgentie dikwijls te wijten aan (een combinatie van) slechte planning en onrealistische verwachtingen. En wat als er een stroom- of internetpanne is? Dan zijn we pas helemaal verloren... Behalve diegenen die ook zonder AI toestanden dingen kunnen maken en doen!!
  • Liesbeth Cuppens

    2 maanden geleden
    Een programma met een limiet. Onbegrijpelijk en dubbel zo onverstandig zich door AI te laten leiden. Limiet bereikt, technologische snufjes kapot en men blijft verloren achter. Andere personen en/of vernunftige systemen kunnen eigen kennis nooit vervangen. Men moet zelf weten hoe men tot een goed resultaat komt, want AI is niet het Orakel van Delphi en kan zich vergissen. Mensen ook, maar door eigen fouten/vergissingen wordt men wijs. Na het gebruik van AI echter, heeft men niets geleerd.
  • Andy Staelens

    2 maanden geleden
    Correctie: Hij maakt die schilderijen niet, AI maakt die. Had ik 2 linkerhanden ik deed het ook zo.
  • Rachid Hilou

    2 maanden geleden
    AI zal verdwijnen, willen of niet.Niet alle.mensen zijn dom om iets te volgen dat opgedrongen wordt en waar ze de uitkomst niet van kennen
  • Johan Van de Velde

    2 maanden geleden
    Ik heb ChatGPT al enkele keren geprobeerd. Om dan te besluiten dat ik zelf wel even goed mijn teksten kan schrijven.