Simon Plaskie heeft geen schrik van de favorietenrol.© Bart Vandenbroucke

VOLLEYBAL LOTTO VOLLEY LEAGUE - CHAMPION PLAY-OFF: KNACK ROESELARE - GREENYARD MAASEIK

Simon Plaskie en Knack Roeselare verwachten spannende ‘clasico’: “Ik heb het gevoel dat Maaseik tegen ons altijd iets meer kan”

Roeselare -

Na amper één speeldag is Roeselare het puntje voorsprong op Maaseik waarmee het de play-offs aanvatte al kwijt. Woensdagavond wordt in de Tomabelhal de eerste ‘clasico’ in de eindronde gespeeld. Knack en Greenyard strijden om de voorlopige leidersplaats.

Ivan D'Hoop

Dat Roeselare de voorcompetitie met een riante voorsprong van zeven punten op Maaseik afsloot, is nu al een onbeduidend detail. Knack moest op de eerste speeldag van de play-offs een punt prijsgeven in Aalst, terwijl Maaseik de volle buit pakte thuis tegen Borgworm en door een beter setgemiddelde aan de leiding kwam. Nog maar eens een bewijs dat de reguliere competitie -nog meer dan in het voetbal, devalueert tot een soort bezigheidstherapie, een weinig betekenend en steriel voorspel op het echte werk dat pas begint in de play-offs.

“De nadruk ligt inderdaad op de eindfase”, beaamt Simon Plaskie. “Toch vind ik de reguliere competitie niet onbelangrijk. Je krijgt de tijd om als ploeg te groeien en je meerwaarde te tonen. Wij konden domineren en daar vertrouwen uit putten. Dat wij als grote favoriet de beslissende fase van de competitie ingaan, moeten we er dan maar bijnemen. Die favorietenrol is absoluut geen aanleiding tot arrogantie of onderschatting van onze kant. Met de verplaatsing naar Aalst vorige zaterdag, nu woensdag thuis tegen Maaseik en de week daarop naar Menen kregen we meteen een moeilijk startprogramma op ons bord. In Aalst werd het knokken om nipt te winnen. Ook tegen Maaseik verwachten we een moeilijke match. Of Seppe Rotty al hersteld is van een schouderblessure en inzetbaar is, zal nog moeten blijken.”

“Ik heb het gevoel dat Maaseik in de ‘clasico’ tegen Roeselare altijd iets meer kan”, besluit Simon Plaskie, in zijn tweede seizoen bij Knack tot een van de sterkhouders gegroeid in het team van trainer-coach Steven Vanmedegael. “We verwachten een gemotiveerd en sterk Greenyard. De supporters mogen hopen op een echte klassieker, een topmatch waarin voor beide ploegen gouden punten te verdienen of te verliezen vallen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer