© AFP

Toeriste krijgt 11.000 euro schadevergoeding na groepsverkrachting in India: “Negatieve publiciteit voor het land”

In India heeft de Spaans-Braziliaanse toeriste die vorige week het slachtoffer werd van een groepsverkrachting een schadevergoeding gekregen van 1 miljoen roepies, omgerekend zo’n 11.000 euro. Dat meldt het Indiase persbureau ANI.

jvh
Bron: BELGA

Het incident vond vorige vrijdag plaats in de deelstaat Jharkhand, toen de 28-jarige vlogger en haar 64-jarige metgezel een nacht in een tent sliepen. Het koppel werd naar een ziekenhuis gebracht, waar artsen vaststelden dat de vrouw verkracht was. Het koppel vertelde in een video op sociale media, die ondertussen verwijderd is, dat ze geslagen werden en dat de vrouw door zeven mannen werd verkracht. 

De politie pakte inmiddels drie verdachten op, de zaak komt mogelijk volgende week al voor de rechtbank. Toch kreeg het slachtoffer dinsdag al een schadevergoeding, omdat slachtoffers van seksueel geweld in India recht hebben op een financiële compensatie. “Een zedendelict levert waarschijnlijk negatieve publiciteit op voor het land en kan het imago van India in de rest van de wereld aantasten”, oordeelde een rechter dinsdag.

Volgens officiële cijfers worden per dag gemiddeld 86 vrouwen en meisjes verkracht in India, een land met 1,4 miljard inwoners. Jaarlijks worden er zowat 28.000 verkrachtingen gemeld. Dat cijfer ligt in werkelijkheid hoger, aangezien heel wat slachtoffers niet naar de politie stappen. In 2012 ontstond wereldwijd ophef na een groepsverkrachting van een studente op een bus in New Delhi die fataal afliep.

© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer