Archiefbeeld ter illustratie
Foto: Freepik

Autobestuurder doet zich voor als tweelingbroer om Antwerpse politie te misleiden

In Antwerpen heeft een autobestuurder zich als zijn tweelingbroer voorgedaan om de politie te slim af te zijn. Uiteindelijk bleek dat de man een rijverbod had. Er is ook een proces-verbaal opgesteld voor zijn tweelingbroer, omdat die zijn auto had uitgeleend aan iemand zonder rijbewijs. 

Nadat de man een verbodsbord negeerde ter hoogte van de Ertbornstraat, is hij gecontroleerd door de politie. De bestuurder kon geen identiteitskaart of rijbewijs voorleggen. Hij beweerde dat hij die thuis was vergeten.

De politie twijfelde aan zijn verhaal en na grondiger onderzoek bleek dat de man zich uitgaf voor zijn tweelingbroer. Dat deed hij omdat hij eerder was veroordeeld tot een rijverbod en hij zijn herstelexamens nooit had afgelegd.

Hoewel de man bleef ontkennen, moest hij uiteindelijk toch toegeven dat hij zijn rijverbod negeerde en zich als zijn tweelingbroer voordeed. De nodige processen-verbaal werden opgesteld, ook voor zijn tweelingbroer die zijn auto ter beschikking stelde voor iemand zonder rijbewijs.

Meest gelezen