© Getty Images

Neven slaan medewerker van Genks interimkantoor hersenschudding met speaker

Genk -

Twee mannen riskeren 24 maanden cel omdat ze een medewerker van een Genks interimkantoor een hersenschudding sloegen met een speaker. De twee vernielden ook het bureel.

De twee neven brachten een bezoek aan het interimkantoor om papieren te ondertekenen en testen op de computer af te leggen. Toen een van de mannen een pauze wilde nemen om naar het toilet te gaan, ontstond er een discussie met een van de medewerkers. Al snel liep het volledig uit de hand en gingen de twee mannen door het lint.

“Ze hebben bedreigingen geuit, het computerscherm kapot gemaakt en dingen op de grond gegooid. Uiteindelijk hebben ze het slachtoffer met een Bluetooth-speaker op het gezicht geslagen, met een hersenschudding tot gevolg”, klonk het bij de Tongerse aanklager. Toen de mannen het kantoor verlieten, graaide een van hen vertrouwelijke documenten mee die later tijdens een huiszoeking werden aangetroffen.

24 maanden

De twee betichten zijn niet aan hun proefstuk toe en werden allebei al meermaals veroordeeld. Ze riskeren nu opnieuw celstraffen van 24 maanden. De raadsman van een van de neven vraagt een celstraf met uitstel. “Ik zal hem duidelijk maken dat als hij van het rechte pad afwijkt, dat hij dan naar de gevangenis moet”, klonk het.

Vonnis volgt op 9 april. ( )

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer