Jongeman krijgt 3 jaar voorwaardelijke celstraf voor verkrachting van nichtje van 6 jaar

De correctionele rechtbank van Brugge heeft een jongeman van 20 jaar uit Oostkamp veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 3 jaar, voorĀ verkrachting en beelden van seksueel misbruik.Ā Hij verkrachtte zijn nichtje, dat op het moment van de feiten amper 6 jaar oud was.

De feiten gebeurden op 19 augustus 2022. De vader van het slachtoffer was met zijn gezin op bezoek bij het gezin van zijn broer, in Oostkamp.Ā Op een bepaald moment waren het meisje van 6 en haar neef van 18 jaar samen op zijn slaapkamer.

De jongeman trok haar onderbroek naar beneden en misbruikte zijn nichtje.Ā De feiten kwamen aan het licht toen het meisje thuis plots begon te huilen. Het Zorgcentrum na Seksueel Geweld stelde effectief verwondingen vast in de schaamstreek.

Beelden van seksueel kindermisbruik

BijĀ een huiszoeking werden op de smartphone van de jongeman beelden vanĀ seksueel kindermisbruik ontdekt.Ā Hij had onder meer ingezoomd op de onderbroek, toen hij een foto maakte van een minderjarig meisje.Ā 

Daarnaast gaf hij ook toe dat hij via het sociale mediaplatform Snapchat naaktfoto's had gekregen van meisjes tussen 14 en 17 jaar oud.Ā Bovendien wisselde hij zulke beelden online uit met andere mannen.

Begeleid voor zijn seksuele problematiek

Tijdens het verhoor gaf de man toe dat hij zijn nichtje misbruikt had.Ā Naar eigen zeggen wilde hij weten hoe het zou voelen. Hij liet zich intussen ook al begeleiden voorĀ zijn seksuele problematiek.

Volgens de gerechtspsychiater was er een lage kans op nieuwe feiten.Ā De rechtbank veroordeelde hem uiteindelijk tot 3 jaar gevangenisstraf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden. Zo zal hij onder andere begeleiding moeten blijven volgen. Aan de burgerlijke partijen moet hij in totaal ruim 6.000 euro schadevergoeding betalen.

Meest gelezen