© Theo Derkinderen

“Gratis aperitief voor wie aan het raam durft te zitten”: brasserie heropent met ludieke actie na crash tegen gevel

Itegem -

Nadat eind vorige maand een wagen tegen de gevel van brasserie ‘t Spinnewiel in Itegem (Heist-op-den-Berg) knalde, gaat de zaak op vrijdag 15 maart weer open. Opvallend: klanten die het tijdens het openingsweekend aandurven om aan het raam te zitten, krijgen een gratis aperitief.

Kristof Van Rompaey

Zaterdag 24 februari. Op de Hooiweg in Itegem rijdt rond 21.30 uur een auto met vier inzittenden tegen de gevel van brasserie ‘t Spinnewiel. Daarbij raken zeven mensen gewond, van wie twee zwaargewonden in de auto. De bestuurder is niet onder invloed van alcohol of drugs. De brandweer komt de gevel stutten. De ravage in de zaak is enorm.

Naast het gat in de gevel en de schade in het pand werd ook een beeldhouwwerk van kunstenaar Hannes D’Haese - een kat met het opschrift ‘Bon Appetit’ - vernield. “Er zijn acht exemplaren van, waarvan dit het eerste was”, zegt De Pot. “Het is helaas helemaal vernield.”

Minder tafels

Nog geen jaar geleden heropende de zaakvoerder zijn brasserie na een grondige renovatie. De Pot gaf meteen aan dat hij niet bij de pakken zou blijven zitten. Hij wilde zijn zaak zo snel mogelijk opnieuw heropenen. Inmiddels loert een ongeplande wederopstanding van ‘t Spinnewiel al om de hoek. (Lees verder onder de foto)

Naast het gat in de gevel en de schade in het pand werd ook dit beeldhouwwerk van kunstenaar Hannes D’Haese vernield.© RR

“De herstellingswerken gaan vlot. Het gat in de gevel is volledig afgesloten met een plaat”, zegt De Pot. “We houden binnen wat minder tafels over, maar zo kunnen we toch al heropenen. Er moet nadien dus nog wel gewerkt worden aan de definitieve herstelling.”

Geen bang

Intussen heeft De Pot contact gehad met de moeder van de 18-jarige bestuurder. De jongeman zou zelf ook nog langskomen voor een verontschuldiging. “De zwaargewonden zouden intussen aan de betere hand zijn”, zegt de zaakvoerder. “Voor een herhaling van zo’n ongeval ben ik niet meteen bang. Het is hier een wel een scherpe bocht, maar toch niet in die mate gevaarlijk.”

Tot slot zet de zaakvoerder de heropening extra in de kijker met een opmerkelijke actie. “Wie het aandurft om tijdens ons openingsweekend aan het raam te gaan zitten, trakteren we op een gratis aperitief”, zegt De Pot.

www.brasseriehetspinnewiel.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer