© Getty Images

Genkenaar valt door de mand na overdosis: “GHB, speed, cocaïne… Álles werd bij u gevonden”

Genk -

Een 40-jarige Genkenaar riskeert 36 maanden cel voor een uitgebreide verzameling drugs die hij in huis had. “Alles wat bestaat werd bij u thuis gevonden”, sprak de Tongerse rechter. De drugs werden ontdekt toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen nadat de man een overdosis nam.

“U bent door het oog van de naald gekropen”, sprak de Tongerse rechter. “Het scheelde niet veel of u stond hier niet. Het is vergif. Laat dit een wake-up call zijn.” De rechter verwees daarmee naar de toestand waarin de veertiger werd aangetroffen door de hulpdiensten. Trillend en met schuim op de lippen brachten ze de man naar het ziekenhuis nadat hij tien dopjes GHB had genomen. Hij belandde enkele dagen in een coma.

Recepten voor GHB

In de woning van de man werden tal van drugs gevonden. “Het ging om grote hoeveelheden GHB, speed, heroïne, cocaïne en cannabis. In zijn telefoon stonden recepten voor de aanmaak van GHB”, sprak de Tongerse aanklager. “Alles wat bestaat werd bij u thuis gevonden”, vatte de rechter de feiten nog eens samen. Volgens de veertiger moest hij de drugs bijhouden voor iemand anders, maar namen noemen, deed hij niet.

In totaal werd de Genkenaar al 23 keer veroordeeld, waardoor de Tongerse procureur een strenge bestraffing van 36 maanden cel en een geldboete van 12.000 euro vraagt. Zijn raadsman ontkent dat de man de drugs doorverkocht en vraagt daarom een mildere straf met uitstel of een werkstraf.

Vonnis volgt op 9 april. ( )

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer