Bierfietsen zoals deze zijn een doorn in het oog van de burgemeester van Knokke-Heist. Daar zijn ze voortaan verboden, maar hoe gaan andere steden ermee om?
Volledig scherm
PREMIUM
Bierfietsen zoals deze zijn een doorn in het oog van de burgemeester van Knokke-Heist. Daar zijn ze voortaan verboden, maar hoe gaan andere steden ermee om? © VDS

Waarom kan Knokke de bierfietsen verbieden, en gebeurt dat in andere steden niet?

Bierfietsen zijn voortaan verboden in Knokke-Heist. Daar waar mannen in ontbloot bovenlijf ook al een boete riskeren. Het is niet alleen in Knokke dat inwoners de neus ophalen voor bierfietsen en de trappers die door het slinkende biervat uitbundig worden, maar het is wél enkel in de kustgemeente dat ze worden gebannen. Kan de Knokse burgemeester dat zomaar? En wat denken andere burgemeesters ervan? “Iedereen heeft het recht het verbod aan te vechten.”

50 reacties

  • Ronald Van Geffen

    2 maanden geleden
    Zelfs in zijn verlof mag een mens zich niet meer amuseren met speciale attracties. het zal niks opbrengen voor de stadskas en dan word het verboden.
  • maria lucia vandenborre

    2 maanden geleden
    Als je niet akkoord gaat met de regels blijf dan thuis!
  • Anita Billen

    2 maanden geleden
    De bierfietsen zijn wel storend en zeker die blote lijven.maar als ze in Spanje zoals hieronder staat boetes op staat, op Canarische eilanden ziet je niet anders op de promenade en als ze daar boetes beginnen te schrijven zit hun kassa vol.
  • jan geens

    2 maanden geleden
    Straks aan de stadspoort vragen wat mag en niet, zoals in de middeleeuwen ….
  • richard lenssens

    2 maanden geleden
    Heb vooral de indruk dat Knokke een probleem heeft met volkse dingen en moet het allemaal chic zijn of met andere woorden men wil alleen luxe uitstralen met de de prijzen navenant in Knokke.