Man (34) riskeert drie jaar cel na wurgpoging met boodschappentas op zijn vrouw: “Ze willen samen in relatietherapie gaan”

C.V. riskeert een celstraf voor een wurgpoging op zijn vrouw.© Shutterstock

Koksijde -

Een 34-jarige man uit Koksijde riskeert drie jaar cel nadat hij na een avondje uit ruzie kreeg met zijn vrouw, haar te lijf ging en probeerde te wurgen met een plastic boodschappentas. De aanleiding? Jaloezie op de dansvloer.

Jelle Houwen

Een avondje uit, te veel alcohol, een jaloerse houding in de relatie en uitdagend gedrag op de dansvloer. Dat bleek op 30 december de aanleiding te zijn tot een hoogoplopende ruzie tussen C.V. (34) en zijn vrouw thuis in Koksijde. In die mate zelfs dat de man terechtstaat voor poging tot doodslag op zijn vrouw. Sinds de feiten zit hij dan ook in de gevangenis, in afwachting van zijn proces dinsdag.

Wurgpoging met boodschappentas

“Hij moet zich verantwoorden voor de feiten van 30 december, maar ook voor meerdere gevallen van partnergeweld de maanden daarvoor”, sprak de procureur. “De buren verklaren zelf dat er de laatste maanden meermaals ruzie was, en het zijn ook zij die op 30 december de politie belden omdat ze het ergste vreesden. Het geweld is pas gestopt toen de politie aan de deur stond.”

C.V. en zijn vrouw waren die avond uit geweest toen er een banale discussie ontstond. “Zijn vrouw ging slapen, maar C.V. kon de ruzie niet verkroppen. Hij sleurde haar uit bed, sloeg en schopte haar en gooide een fotokader stuk op haar hoofd. Vervolgens trok hij haar aan de arm de trap af, deed haar topje uit en probeerde haar te verstikken met een plastic boodschappentas. Gelukkig stond de politie aan de deur, hoe kon dit anders afgelopen zijn?”

“Het gaat om zeer ernstige feiten, maar zijn vrouw liet het parket intussen weten dat ze zich verzoende met haar man en ze samen in relatietherapie willen gaan. Drie jaar cel met uitstel onder voorwaarden, zoals een caféverbod en het volgen van een cursus sociale vaardigheden om te leren omgaan met jaloezie, lijkt ons een passende straf”, aldus de procureur.

Jaloezie op dansvloer

“Ze zijn niet alleen verzoend, ze gaat hem ook vaak bezoeken in de gevangenis en de kinderen willen echt dat papa naar huis komt”, zegt zijn advocaat Anthony Demol. “We betwisten evenwel dat hij zijn partner dood wilde, dat heeft hij ook nooit gezegd. De uitstap is verkeerd gegaan omdat er al sprake was van jaloezie en bedrog en er uitdagend gedrag op de dansvloer was die avond. Door een teveel aan alcohol zijn de stoppen doorgeslagen. Maar we benadrukken dat er geen sprake is van een alcoholprobleem. Een straf met een gewoon uitstel lijkt ons passend.”

Ook C.V. nam nog het woord. “Ik schaam me diep en heb zoveel mensen teleurgesteld. Ik wil het goedmaken”, sprak hij.

Vonnis op 19 maart.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen