Direct naar artikelinhoud
NieuwsTech

Storing bij Facebook en Instagram na anderhalf uur opgelost, bevestigt moederbedrijf Meta

Storing bij Facebook en Instagram na anderhalf uur opgelost, bevestigt moederbedrijf Meta
Beeld ANP

De storing bij Facebook, Instagram en Messenger is veroorzaakt door een ‘technisch probleem’, meldt een woordvoerder van moederbedrijf Meta op socialmediaplatform X. Volgens hem zijn de problemen ‘zo snel als mogelijk’ opgelost. De getroffen sites en apps lijken inmiddels ook weer bereikbaar te zijn.

Dinsdagmiddag werden honderdduizenden gebruikers plotseling uitgelogd. Meldingen over de problemen kwamen uit de hele wereld. Waar het technische probleem bij Meta precies om ging, daar wijdt de zegsman niet over uit in zijn bericht.

Ook andere diensten van Meta, zoals Workplace en WhatsApp voor bedrijven, waren verstoord, net als de Ads Manager, waar mensen advertenties kunnen plaatsen. De statuspagina om te zien welke diensten van Meta nog wel in de lucht zijn, was ook deels uit de lucht. Daar is inmiddels een melding te zien dat de meeste eerder verstoorde Meta-diensten “herstellen van verstoringen”.

Op zoek naar interessant leesvoer nu Facebook en Instagram plat liggen? Dan hebben we deze artikelen voor u in de aanbieding:

• Kristien Hemmerechts: ‘Toen heb ik gezegd: ‘Oké, jullie zijn mijn familie. Ik breek niet met jullie, maar ik ga mijn eigen weg. Mij is het hier té destructief’

• ‘Vaak zijn het mensen met een druk leven, die onder water op zoek gaan naar rust’: een duik in de wereld van het freediving

• Russische soldaten die weigeren te sterven op het slagveld, worden gemarteld of opgehangen: ‘Het is een hel hier’

• Was de finale van ‘Kamp Waes’ te zwaar? ‘Ik was heel hard aan het lijden’