Jongeman (20) overleden twee weken nadat hij zwaargewond raakte bij ongeval met hoogtewerker

Het ongeval gebeurde twee weken geleden in het Krommebeekpark.© bfr

Roeselare/ / Lichtervelde -

Sofiane K., de jongeman van twintig die twee weken geleden zwaargewond raakte bij een arbeidsongeval op de bedrijfssite van keukenbouwer Kaster op het Krommebeekpark in Roeselare, is dinsdagochtend overleden.

Bert Feys

Op dinsdag 20 februari gebeurde er een erg zwaar arbeidsongeval op de nieuwe bedrijfssite van keukenbouwer Kaster op het Krommebeekpark in Beveren bij Roeselare. Sofiane K., een jongeman van 20 jaar uit Lichtervelde, was er volop aan het werk toen het plots helemaal verkeerd liep. De jongeman stond op een hoogtewerker en wou die hoogstwaarschijnlijk wat verrijden. Met zijn trui bleef hij echter haperen aan de joystick waarmee het gevaarte bestuurd wordt. Sofiane werd naar boven getrokken en raakte zo met zijn hoofd geklemd tussen een muur en de hoogtewerker.

LEES OOK. Jongeman kritiek nadat hij geklemd raakt tussen hoogtewerker en muur bij keukenbouwer

Andere aanwezige arbeiders sloegen onmiddellijk alarm. Het was voor hen al snel duidelijk dat de jongeman er erg aan toe was. Met man en macht lukte het hen om het slachtoffer te bevrijden. De werknemers startten, in afwachting van de aankomst van de hulpdiensten, de reanimatie op. Sofiane werd in erg kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis in Roeselare. Daar werd hij in een kunstmatige coma gehouden en vocht hij dagenlang voor zijn leven. Dinsdagochtend is de jongeman aan zijn verwondingen overleden.

De arbeiders die zich over Sofiane ontfermden na het ongeval, werden op dinsdag 20 februari onmiddellijk opgevangen. Ze kregen psychologische bijstand. Diezelfde dag kwam ook het arbeidsauditoraat nog langs op de bedrijfssite om de exacte omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen