Auto ramt tegenligger en rijdt in op gevel, twee chauffeurs in levensgevaar weggebracht

Pulle -

Een wagen die richting Grobbendonk reed verloor dinsdagavond op de Boudewijnlaan in Pulle (Zandhoven) de controle over het stuur en belandde op een gevel. Ook twee andere wagens raakten betrokken. In totaal werden twee slachtoffers in levensgevaar afgevoerd. De Boudewijnlaan bleef lange tijd afgesloten voor verkeer.

Kristin Matthyssen

Een 64-jarige man uit Grobbendonk die vanuit Pulderbos richting Grobbendonk reed, verloor op de Boudewijnlaan in Pulle de controle over het stuur. Het ongeval gebeurde iets voorbij de scoutsterreinen, nog voor de apotheek. Normaal mag je op die plaats maximaal 50 kilometer per uur rijden. Hij kwam er in aanrijding met een voertuig dat vanuit Grobbendonk kwam en richting Pulderbos reed. Die wagen begon te tollen. In het aangereden voertuig zat een man van 53 of 54 jaar uit de directe omgeving.

Drie voertuigen raakten betrokken.© BFM

De aanrijdende wagen belandde op de gevel van een huis. Beide slachtoffers raakten levensgevaarlijk gewond en moesten bevrijd worden. Toevallig ging het in beide gevallen om een bakkerswagen. Er raakte ook nog een derde voertuig betrokken dat vanuit Grobbendonk kwam. De bestuurster in die wagen ging nog in de remmen maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. Hierin zaten een moeder en kind die ongedeerd bleven.

Sus Dries zat rustig televisie te kijken toen hij de wagen die vanuit Pulderbos kwam voorbij hoorde vliegen. “Veel te snel buitenkant bocht, een aanrijding was niet te vermijden”, zegt hij. Omdat de chauffeur nauwelijks geremd lijkt te hebben, wordt onderzocht of de 64-jarige man mogelijk onwel is geworden achter het stuur.

In de zwarte auto komende vanuit Grobbendonk zaten moeder en dochter. Zij bleven gelukkig ongedeerd.© bfm

Huisgevel

De huisgevel waarop hij belandde liep als bij wonder weinig schade op. Het gaat om een in 2007 gerestaureerde woning. “Ik zat binnen met ons kindje toen een luide knal weerklonk. Het hele huis daverde”, vertelt Britt. “Ik heb eerst ons kindje in veiligheid gebracht. Tegen dat ik buiten stond, hadden zich al veel mensen rondom de wrakken verzameld. Binnen in huis is er op het eerste zicht geen schade, en ook langs de buitenzijde lijkt het alsof er geen bakstenen geraakt zijn, alleen misschien de blauwe steen van de dorpel. Maar dat moeten we nog afwachten want het wrak staat er nog tegen.”

Britt en haar gezin maakten toch al twee à drie accidenten mee op de Boudewijnlaan sinds ze er wonen. “Meestal aan de kruispunten. Hier is geen kruispunt.”

De brandweer van Zandhoven en Grobbendonk en de politie zone Zara bleven lange tijd aanwezig. Omdat de omstandigheden onduidelijk waren, kwam rond 20.30u nog een verkeersdeskundige ter plaatse. De Boudewijnlaan bleef meerdere uren afgesloten voor verkeer in beide richtingen.

De brandweer van Zandhoven werd ook nog weggeroepen voor een hoop glasscherven aan de rotonde van de Goormansstraat-Langestraat.

© BFM

© bfm

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen