Politieagent gefilmd terwijl hij geboeide arrestant slaat op luchthaven Charleroi

© BELGA

Het parket van Charleroi heeft dinsdag een onderzoek geopend nadat RTL Info een video had uitgezonden waarop te zien is hoe een politieagent een geboeide man slaat op de luchthaven van Charleroi.

Bron: BELGA

Het incident vond plaats op 26 januari in een gangencomplex van de luchthaven dat leidt naar de cellen, dicht bij de grenscontrole. Op de door RTL Info verkregen video is te zien hoe agenten van de luchtvaartpolitie een geboeide arrestant in bedwang houden en een van hen hem zonder aanwijsbare reden in het gezicht slaat. 

Het parket van Charleroi bevestigde het incident en verklaarde dat er een onderzoek is geopend voor slagen en verwondingen. Waarom de man een slag in het gezicht kreeg, is nog niet bekend. 

De klacht tegen de agent werd ingediend door zijn oversten. “We zijn op de hoogte van deze feiten en hebben actie ondernomen. We willen benadrukken dat we elk onrechtmatig gebruik van geweld afkeuren”, klinkt het. Volgens RTL Info is de betrokken politieagent voorlopig uit operationele dienst gehaald en beperkt tot administratieve taken. 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen