© BELGA

Vlaamse Vereniging van Journalisten (VVJ) stopt samenwerking met Pol Deltour met onmiddellijke ingang

De Vlaamse Vereniging van Journalisten (VVJ) heeft met onmiddellijke ingang een einde gemaakt aan de samenwerking met Pol Deltour. Deltour was sinds oktober 1998 aan de slag bij de Vlaamse beroepsbond voor journalisten.

debn
Bron: Belga, eigen berichtgeving

“De VVJ dankt Pol Deltour voor zijn jarenlang inspirerend engagement voor de beroepsvereniging. Zijn verdiensten voor de journalistiek en de persvrijheid in Vlaanderen en België kunnen moeilijk overschat worden”, zegt algemeen secretaris Charlotte Michils.

Michils volgde Deltour op 1 september 2023 op als algemeen secretaris en zegt van hem veel geleerd te hebben. Op het ontslag zelf wil ze niet dieper ingaan.

Deltour zelf was wel bereid om commentaar te geven. “Laat me zeggen dat er een te groot verschil was in visies en karakters. De werksfeer was in dermate verziekt dat het nog moeilijk onderling samenwerken was. Ik wil daar verder niet over in detail treden, maar men moest blijkbaar een keuze maken ondanks verschillende pogingen van mij om in overleg te gaan met iedereen. Maar men vond het daarvoor al te laat.”

Wel wil Deltour zeggen dat het geen ontslag is om dwingende redenen is en dat alles correct is afgehandeld.

Deltour lag onder meer mee aan de basis van de Raad voor de Journalistiek, de Journalisten Auteursmaatschappij, het meldpunt Persveilig.be voor agressie en geweld tegen journalisten en het Journalistenloket.be, en was betrokken bij de totstandkoming van onder meer een leidraad voor verslaggeving over vluchtelingen en een leidraad voor kinder- en jeugdjournalistiek.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer