Allegra (35) kreeg jarenlang te horen dat ze op bekende popster lijkt, dus maakte ze er haar job van: “Hopelijk voor de rest van mijn leven”

Jarenlang kreeg Allegra DuVal (35) te horen dat ze heel goed op Britney Spears leek. ‘Britney’ was dan ook het koosnaampje dat ze van haar vrienden kreeg en dat vond de Amerikaanse best wel fijn: ze was al fan van de popster sinds Baby one more time uitkwam toen ze tien jaar oud was. In 2016 kroop ze voor de eerste keer echt in de huid van Britney voor een playbackshow. En ze had de smaak te pakken. Intussen is ze al enkele jaren professionele Britney-imitator. En dat levert haar geen windeieren op.

pjv

De playbackshow in 2016 was eenmalig, maar in 2018 trad Allegra opnieuw op tijdens de Pride Parade in Denver. Ze werd al snel opgemerkt bij het grote publiek en het duurde niet lang voor ze haar eerste betalend optreden beet had. In 2021 kreeg ze genoeg aanvragen binnen om haar job als danseres vaarwel te zeggen en om zich fulltime bezig te houden met Britney Spears. Sindsdien leerde ze alle danspasjes van de popster en kent ze alle liedjes uit het hoofd. Allegra treedt nu minstens twee keer paar maand op als Britney en verdient daar goed haar brood mee.

“Ik vraag zo’n 2.000 dollar (omgerekend ongeveer 1.800 euro, nvdr.) per optreden, plus mijn kosten”, legt de Amerikaanse dertiger uit. “Dat inkomen wordt aangevuld met het geld dat ik verdien met de gesponsorde video’s die ik op sociale media zet.” Voor dat geld maakt ze telkens een gepersonaliseerde lijst met nummers die ze zal brengen en verschijnt ze op het podium in zelfgemaakte Britney-outfits.

“Er kruipt veel meer tijd in dan mensen beseffen”, klinkt het nog. “Mijn haar, nagels en make-up in orde brengen, de kostuums, de choreografie, … En ik sport ook dagelijks, want voor haar danspasjes te kunnen imiteren, moet je een echte atleet zijn.” Allegra trad intussen al op voor onder andere Nelly, David Guetta, Deadmau5 en Skrillex, en is een graag geziene entertainer in nachtclubs en op festivals.

Maar ze houdt van haar job en hoopt dat ze Britney nog lang kan blijven imiteren. “Het is veel meer dan enkel een job”, klinkt het. “is mijn passie, ik zou het voor de rest van mijn leven kunnen doen.” Ze droomt er ook van de popster in het echt te ontmoeten, maar vreest dat ze helemaal zou tilt slaan, mocht die droom ooit werkelijkheid worden: “Ik zou ter plekke sterven, denk ik.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER