© AP

Joe Biden waarschuwt voor “chaos, verdeeldheid en duisternis” als Donald Trump weer president wordt

Joe Biden heeft in een mededeling gewaarschuwd voor “chaos, verdeeldheid en duisternis” indien Donald Trump opnieuw verkozen zou worden. Trump en Biden komen zoals verwacht als grote winnaars uit de bus op Super Tuesday. Biden verloor enkel de voorverkiezing in Amerikaans-Samoa, Trump lijkt enkel Vermont te moeten laten schieten voor Nikki Haley.

jvh

“De resultaten laten het Amerikaanse volk een duidelijke keuze. Blijven we vooruit gaan of gaan we Donald Trump toelaten om ons in de chaos, verdeeldheid en duisternis te sleuren” die zijn eerste ambtstermijn als president kenmerkte, stelde Biden. “Vier jaar geleden stelde ik me kandidaat vanwege de existentiële bedreiging die Donald Trump betekende voor het Amerika waarin we allemaal geloven. En we hebben enorme vooruitgang geboekt”, aldus Biden.

“Als Trump terugkeert naar het Witte Huis, komt al die vooruitgang in gevaar. Hij wordt gedreven door gierigheid en zwendel, hij is gefocust op zijn eigen wraak, niet op het Amerikaanse volk. Hij wil onze democratie vernietigen, fundamentele vrijheden wegnemen zoals de keuze van vrouwen om hun eigen beslissingen te nemen rond hun gezondheidszorg en opnieuw miljarden aan belastingverlagingen doorvoeren voor de rijken. En hij zal alles zeggen of doen om aan de macht te blijven”, aldus Biden. “Miljoenen mensen hebben dinsdag hun stem uitgebracht, en hebben getoond dat ze willen vechten tegen de plannen van Trump.” Biden roept elke Democraat, Republikein of onafhankelijke die gelooft in een vrij en eerlijk Amerika dan ook op om samen te vechten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer