Foto: Junior Verbeeke

Appartement op Zeedijk in Heist maanden onbewoonbaar na brand

Het appartementsgebouw waar het vannacht gebrand heeft, zal nog maanden onbewoonbaar blijven. Het vuur ontstond hoogstwaarschijnlijk door een kortsluiting in een elektriciteitskast. Er werden 29 bewoners geëvacueerd. Zij kunnen nu terecht in vakantieverblijven.

Het vuur ontstond iets voor 2 uur 's nachts door een kortsluiting in een zekeringkast. 29 mensen werden geëvacueerd door de brandweer. "Er werden in totaal ook 12 mensen uit voorzorg naar het het ziekenhuis gevoerd", vertelt burgemeester Jan Morbee (GBL). "Sommigen hadden rook ingeademd. Maar gelukkig bleef iedereen ongedeerd. Zij zijn inmiddels terug thuis."

Rookschade en geen elektriciteit

Het vuur was snel onder controle, maar er is veel rookschade. "De brandweer heeft ook moeten invallen om zeker te zijn dat niemand nog in het gebouw was. Dat zorgde ook voor wat schade aan bijvoorbeeld deuren in het gebouw." Doordat de zekeringkast op het gelijkvloers helemaal uitgebrand raakte, werkt de elektriciteit in het gebouw niet meer. "Het zal zeker nog enkele maanden duren voordat het gebouw terug volledig bewoonbaar is", voegt de burgemeester toe.

De bewoners worden allemaal opgevangen in vakantieverblijvenin de buurt. Zij kunnen onder begeleiding hun belangrijkste spullen ophalen.

Kortsluiting

De oorzaak van de brand lijkt duidelijk: een kortsluiting in de zekeringkast zou voor brand hebben gezorgd. "Maar we willen zeker zijn. Een branddeskundige zal het nodige doen", vertelt burgemeester Morbee. "De afhandeling van dit dossier wordt een kwestie voor de verzekeringen."

De bewoners van de hogere verdiepingen moesten met ladderwagens geëvacueerd worden.
Foto: Junior Verbeeke

Meest gelezen