Jempi Welkenhuyzen
Volledig scherm
© Jempi Welkenhuyzen

Nederland daagt Vlaanderen voor de rechter en eist 19,6 miljoen euro voor geschrapte Limburgse sneltram

Maastricht en de provincie Nederlands-Limburg slepen Vlaanderen voor de rechter. Ze eisen de terugbetaling van 19,6 miljoen euro die ze naar eigen zeggen al geïnvesteerd hadden in Spartacus toen Vlaanderen de sneltram liet varen. Dat schrijft Het Belang van Limburg woensdag.

12 reacties

  • Dirk

    2 maanden geleden
    Stond in de sterren geschreven dat Spartacus tramlijn er nooit zou komen ......
  • Jo Bosman

    2 maanden geleden
    Deze verbinding had er al lang moeten zijn en zou een flinke meer winst voor Limburg betekenen, maar voor de Vlaamse regering is Limburg slechts een uithoek. Al de gelden dienen naar Antwerpen te gaan met hun megalomaan project genoemd Oosterweel. Heel Vlaanderen mag daaraan meebetalen.
  • Geert Vande Walle

    2 maanden geleden
    Een rechter vinden die daarvoor bevoegd is zal een veelvoud van dat bedrag kosten .
  • bart paesen

    2 maanden geleden
    De kans dat dit er ooit zou komen was dan ook onbestaande. Kijk naar de Noord Zuid verbinding die er ook nog altijd niet is en waarschijnlijk nooit zal komen. Het is in Limburg en niet in Antwerpen waar alles kan.
  • Martine Mertens

    2 maanden geleden
    Met België samenwerken is dan ook gewoon onmogelijk. In het begin worden budgetten veel te laag ingeschat omdat realisme vanaf het begin al afgeschoten zou worden. Kijk naar de noord zuid verbinding. We praten over 45 jaar nog wel eens.