© PDC

Waarom Dimitri Van den Bergh na UK Open-winst zonder te spelen al 5.000 pond mag bijschrijven op de wereldranglijst

Dimitri Van den Bergh geniet van enkele vrije dagen na zijn triomf op de UK Open. Vrijdag moet The DreamMaker alweer aan de bak, op de Belgian Darts Open in Wieze. Dat doet hij als de nieuwe nummer zeven van de wereld.

Vincent Van GenechtenDartsvolger

Van den Bergh mocht 105.000 pond bijschrijven op de zogenaamde Order of Merit, de belangrijkste wereldranglijst die de resultaten van de voorbije twee seizoenen samenbrengt. Goed voor een sprong van de veertiende naar de zevende plaats. De Antwerpenaar totaliseert nu 501.500 pond en doet daarmee net beter dan Peter Wright, Damon Heta en Dave Chisnall.

© dartsrankings.com

Van den Bergh deed ook een uitstekende zaak in de strijd om kwalificatie voor toptoernooien als de World Matchplay (die hij won in 2020) en de World Grand Prix. Zeker voor die laatste major was het tot voor kort nog verre van zeker dat hij zich zou kunnen plaatsen, maar dat zal nu geen probleem zijn. Cruciaal want The DreamMaker heeft op de World Grand Prix dit seizoen een halve finale uit 2022 te verdedigen.

Bovendien is Van den Bergh nu al zeker van kwalificatie voor de Grand Slam of darts. Dat is een prestigieus toernooi vlak voor het WK waaraan enkel majorfinalisten en een paar qualifiers mogen meedoen (naast onder andere de wereldkampioen bij de jeugd en de twee beste vrouwen). Van den Bergh speelde er ooit al een kwartfinale en halve finale, maar moest zich in 2021 terugtrekken door corona en de voorbije twee seizoenen was hij er niet bij. Dat The DreamMaker nu al verlost is van die ‘stress’ - hij maakt er elk jaar een doel van om aanwezig te zijn in Wolverhampton - is een bonus. Bovendien is hij nu al zeker van minstens 5.000 pond, het bedrag als je vierde en laatste eindigt in de groepsfase. Een derde plek is al goed voor 8.000 pond en kwalificatie voor de laatste zestien voor 12.250 pond (tweede) of 17.750 pond (eerste).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

World Cup

Mike De Decker haalde voor het eerst de vijfde ronde op de UK Open. The Real Deal parkeert op de 39ste plek, maar kwam wel weer iets dichter bij Kim Huybrechts. Die laatste moet oppassen dat hij komend weekend niet voor het eerst sinds lang uit de top 32 valt (waardoor hij geen reekshoofd op het WK zou zijn) aangezien Martin Lukeman tot op amper 1.500 pond is genaderd. En de Engelsman doet dit weekend mee in Wieze, in tegenstelling tot The Hurricane.

De Decker aast overigens op het World Cup-plekje van Huybrechts. Hij heeft nog tot 27 mei om de Belgische nummer twee te worden. Daarvoor telt de Mechelaar een achterstand van 22.500 pond. Geen klein bedrag, maar De Decker plaatste zich in tegenstelling tot zijn rivaal voor drie van de vier eerste European Tour-manches en staat er ook goed voor qua plaatsing voor de vijfde en zesde manche. En aangezien die zeer lucratief zijn, is er dus een kans.

© dartsrankings.com

De andere Belgen staan momenteel 85ste (Ronny Huybrechts), 90ste (Robbie Knops), 94ste (Mario Vandenbogaerde, +2) en 98ste (Andy Baetens, -2).

© PDC

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer