© BELGA

Alexia Bertrand op vierde plaats op Brusselse Kamerlijst MR-Open VLD

Staatssecretaris voor Begroting Alexia Bertrand (Open VLD) trekt naar de kiezer vanop de vierde plaats op de Brusselse Kamerlijst van MR en Open VLD.

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar de Franstalige en Nederlandstalige liberalen trekken met één Kamerlijst naar de kiezer in Brussel. En op de vierde plek prijkt Alexia Bertrand, de staatssecretaris voor Begroting van Open VLD. Opmerkelijk, want om staatssecretaris te worden ruilde ze MR in voor Open VLD, zeer tegen de zin van MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez.

Maar Brussel is centraal in de strategie van MR. De partij maakt grote kans om daar de grootste partij te zijn op het regionale niveau en steekt niet onder stoelen of banken dat ze met David Leisterh de nieuwe minister-president wil zijn. Zo moet Brussel de hefboom zijn om ook in de andere regionale regeringen in te breken. Een nauwe band met Open VLD - die de vorige keer MR liet vallen in de Brusselse regeringsvorming - is dan mooi meegenomen.

LEES OOK. Sophie Wilmès, de kandidaat-premier die haar handen niet vuil wil maken: “Als een dossier niet klaar is, dan begint ze er niet aan”

Bovendien mikt MR op vier Kamerzetels in Brussel. Een figuur van de ampleur van Bertrand kan dan zeker helpen. Zeker nu MR-boegbeeld Sophie Wilmès de Europese lijst trekt. Al dateren de gesprekken over de gemeenschappelijke lijst al van lang voor Wilmès haar beslissing doorduwde. Voor Bertrand en Open VLD wordt iets meer zekerheid ingebouwd voor de Kamerzetel. Op haar eigen houtje zou ze die ook wel binnenhalen, maakt Open VLD zich sterk, maar samen met MR is toch altijd te verkiezen.  (agy)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer