Elektrische wagens winnen terrein in Vlaanderen

© ANP / ANP

Het aantal inschrijvingen van elektrische wagens, zowel nieuw als tweedehands, door particulieren is in februari in België meer dan verdubbeld ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Dat meldt mobiliteitsfederatie Traxio. De stijging is volgens de federatie vooral te danken aan de Vlaamse premie voor elektrische wagens.

jvh
Bron: BELGA

De grote meerderheid (1.201) van de nieuwe elektrische wagens werd geregistreerd in Vlaanderen, dat een marktaandeel van 81,8 procent vertegenwoordigt. De inschrijvingen van tweedehandse elektrische auto’s door particulieren zijn vorige maand in Vlaanderen in dezelfde mate gestegen ten opzichte vorig jaar tot 543.

Algemeen steeg het aantal inschrijvingen van tweedehandswagens in februari met 13,5 procent tegenover dezelfde maand vorig jaar. Er werden in totaal 60.355 tweedehandswagens ingeschreven. De benzinemotoren hebben op de tweedehandsmarkt nog steeds een marktaandeel van 54,8 procent, terwijl het aandeel van tweedehandse dieselwagens blijft dalen tot 31,6 procent. Hybride en elektrische wagens vertegenwoordigen 13 procent.

LEES OOK. 16 elektrische wagens gewikt en gewogen: welke zijn echt hun geld (niet) waard? En hoeveel betaal je nog na aftrek van de Vlaamse premie?

Ook wat nieuwe voertuigen betreft, blijft de belangstelling groot. Vorige maand nam het aantal inschrijvingen met bijna 10 procent toe tot 43.723. Particulieren waren goed voor ruim vier op de tien (41,7 procent) van de nieuwe inschrijvingen in februari, 5 procent meer dan vorig jaar. Traxio schrijft de positieve trend bij nieuwe auto’s toe aan de impact van de saloncondities in januari en de terugkeer naar normale levertijden.

Volkswagen en BMW waren net zoals in januari de meest verkochte merken van tweedehandse personenwagens, voor Mercedes, Opel en Peugeot. De populairste modellen blijven de VW Golf (2.348), VW Polo (1.821), de Opel Corsa (1.714) en de BMW 3 Reeks (1.355).

LEES OOK. Check goed je laadpas en let op voor de ‘oprotpremie’: zo raak je wegwijs in het snelladen 

LEES OOK. Deze Vlamingen hebben al een BYD: “Bij het rood licht zie ik soms mensen stiekem foto’s maken”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen