Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
© Wannes Nimmegeers

DEBAT VAN DE DAG. Is een werkweek tot 48 uur een goed idee of nét ongezond?

Open Vld wil toelaten dat werknemers tot 48 uur per week kunnen werken. Kamerlid Vincent Van Quickenborne heeft een wetsvoorstel klaar om de wettelijke begrenzing van 100 overuren per jaar af te schaffen. Maar wat denk jij? Is een werkweek van 48 uur een goed idee? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat enkele politici en experts ervan vinden.

73 reacties

  • DIRK VAN DESSEL

    2 maanden geleden
    Niks van ! "Tijd om te leven" in plaats van uw leven te vergooien aan louter werken om poen te kunnen opstapelen om daar dan nogmaals veel belasting op te moeten afdokken ! Men is oud voor men het weet en de aan werk vergooide tijd valt nooit in te halen. "Werken om te kunnen leven" maar nooit vice versa. "Workaholici" vluchten vaak in werk om toch maar niet geconfronteerd te worden met de problemen in hun dagdagelijks leven te moeten oplossen, noem het gerust..... "struisvogelpolitiek"
  • Mark Vrijdaghs

    2 maanden geleden
    Daar gaat de verhouding werk/privé. En vrijwillig, laat me niet lachen. Zeker al niet bij KMO’s. Sommige politieke partijen , vooral de rechtse, willen terug naar het Daens tijdperk. Met steun van Voka, Comeos, Unizo enz.
  • Luk Vanderlick

    2 maanden geleden
    Ik werk al 35 jaar minimum 65 uur per week…
  • Noella Vancompernolle

    2 maanden geleden
    Werkweek van 48 uur. En dan nog een extra dag flexijobben. Leuk idee.
  • Joris Janssens

    2 maanden geleden
    Ik zou vooral meer van mijn brutoloon willen overhouden ipv overuren te kloppen om toch maar iets extra te hebben.