Auto belandt tegen gevel van woning na zware frontale aanrijding: slachtoffer buiten levensgevaar

Eén persoon verkeerde even in levensgevaar.© emt

EEKLO -

Een zwaar ongeval zorgde woensdagmorgen in alle vroegte voor heel wat hinder op de Tieltsesteenweg tussen de Moeie en de Nijverheidskaai. Twee voertuigen zijn er frontaal op elkaar ingereden. Eén persoon verkeerde even in levensgevaar.

Laura Moens en Emiel Tack

Op de Tieltsesteenweg in Eeklo zijn twee voertuigen frontaal op elkaar ingereden. Eén wagen kwam daardoor tegen de gevel van een woning terecht en veroorzaakte lichte schade aan de woning. “De brandweer heeft één persoon uit het voertuig moeten bevrijden”, zegt de politiezone Meetjesland Centrum. “Er werden uiteindelijk twee personen naar het ziekenhuis gebracht. Eén iemand verkeerde even in levensgevaar, maar dat is intussen geweken.”

Het ongeval gebeurd omstreeks 4.20 uur. “We hoorden een doffe klap”, vertelt een van de buurtbewoners. “Toen we buiten keken, werd het heel snel duidelijk dat het om een zwaar ongeval ging. De auto’s van mijn buren deelden mee in de klappen, die raakten zwaar beschadigd. We hebben meteen de hulpdiensten verwittigd. De straat werd afgezet voor alle verkeer. De ravage was enorm.”

Het ongeval zorgde voor redelijk wat hinder op de Tieltsesteenweg omdat de nodige vaststellingen moesten gebeuren. De weg werd afgesloten tussen de Koning Albertstraat en de Nijverheidskaai. “Er komt ook een deskundige langs die de aard van het ongeval zal onderzoeken”, zegt de politie. (Lees verder onder foto)

De ravage was compleet. Vier wagens raakten in het ongeval betrokken.© if

Het verkeer naar het industrieterrein was enkel mogelijk via de Ringlaan. Verkeer vanuit het centrum Eeklo reed dan weer best om via de Raverschootstraat tot aan de Ringlaan of via de Leopoldlaan richting Ringlaan. Komende van Aalter was het wel mogelijk om de Nijverheidskaai op te rijden. Voetgangers en fietsers konden stapvoets door aan de kant van de onpare nummers.

Omstreeks 10 uur werden de wrakken getakeld en werd de weg weer vrijgegeven zodat doorgaand verkeer opnieuw via de Tielstsesteenweg van en naar Eeklo kon rijden.

Bij het ongeval raakten vier wagens zwaar beschadigd.© emt

Eén wagen belandde tegen de gevel van een woning.© EMT

Enkele geparkeerde wagens liepen zware schade op.© EMT

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen