Politie opent nu ook onderzoek na zwaar geval van verkeersagressie op E17

Sint-Niklaas -

Op sociale media circuleert een filmpje van extreme verkeersagressie waarbij een Tesla en een grijze VW-bestelwagen met elkaar in de clinch gaan op de E17. Het komt daarbij een paar keer net niet tot een aanrijding. De federale politie is een onderzoek gestart.

tg

Wanneer de beelden exact zijn gemaakt, is nog niet duidelijk. Wellicht dinsdag. Over de plaats is wel zekerheid: de verkeersagressie gebeurde op de E17 in de buurt van de uitrit Sint-Niklaas, in de richting van Gent. Een donkerkleurige Tesla model 3 en een VW-bestelwagen hinderen elkaar meerdere keren op het middenvak en het linkerrijvak, terwijl het behoorlijk druk was op dat moment.

Alles begint wanneer de Tesla-bestuurder de chauffeur van het VW-busje hindert en hem bijna letterlijk van de weg rijdt.

Daarop beginnen beide elkaar te hinderen en moeten ze een paar keer hard op de rem gaan staan om een aanrijding te vermijden.

Een Tesla heeft normaal gezien een ‘Collision Avoidance Assist’, waardoor automatisch wordt geremd om botsingen te vermijden, maar dat lijkt de bestuurder op het eerste gezicht te hebben uitgeschakeld.

Nadien neemt de Tesla de uitrit Sint-Niklaas, waarbij hij vlak voor een vrachtwagen invoegt en zo nog maar eens bijna een ongeval veroorzaakt.

An Berger van de federale politie bevestigt ons dat de federale politie een onderzoek is gestart op basis van de beelden. De Tesla-chauffeur identificeren zal alvast niet moeilijk zijn, want zijn nummerplaat komt duidelijk in beeld.

“Verkeersagressie en verkeersonveilig gedrag horen niet thuis op de rijbaan en zijn levensgevaarlijk. Wie getuige is van dit soort feiten, meldt dit het best zo snel mogelijk aan de politie”, zegt Berger.

De bestuurder riskeert te worden gedagvaard voor de rechtbank, waar hij veroordeeld zou kunnen worden tot een rijverbod en een zware boete.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen