Twee nieuwe arrestaties in onderzoek naar moord op Firdaous (11)

Merksem -

In het onderzoek naar de moord op Firdaous (11) in Merksem zijn twee nieuwe verdachten opgepakt. Dat meldt het Antwerps parket. De twee verdachten, een man en een vrouw, komen uit Nederland.

Jarit Taelman en Sam Reyntjens

De feiten waarbij Firdaous E.J. (11) het leven liet, zijn intussen bekend. Op 9 januari van vorig jaar werd met een kalasjnikov het vuur geopend op een woning in de Nieuwdreef in Merksem. Op dat moment was het gezin in de leefruimte achter de garagepoort aan het eten. Bij de schietpartij werd Firdaous dodelijk geraakt, haar vader (58) en haar twee zusjes van 13 en 18 raakten lichtgewond.

Het onderzoek leek lang vast te zitten, tot op 21 februari twee verdachten werden gearresteerd: de 53-jarige Daniëlle R. uit Putte en de 21-jarige Yassine A. uit Brussel. Het DNA van R. werd gevonden op een van de kogelhulzen, haar huis had ook dienstgedaan als opslagplaats voor een wapenarsenaal.

© Joris Herregods

Deze week volgden nieuwe huiszoekingen, dit keer in Nederland. Daarbij werden een man (31) en een vrouw (24) gearresteerd. De man is volgens de Amsterdamse krant Het Parool N.C., een bekende drugscrimineel die later dit jaar voor de rechtbank komt in een groot dossier rond de invoer van 3,5 ton cocaïne. De vrouw is volgens onze informatie D.Z. uit Breda. “Hun overlevering werd gevraagd”, zegt het parket.

De twee waren al in beeld gekomen voor de politie twee weken geleden een nieuw opsporingsbericht verspreidde. Daarover kwamen al 29 tips binnen, achttien in België en elf in Nederland.

Brusselse verdachte vrijgelaten

De Putse Daniëlle R. zit nog steeds in de cel. Yassine A. werd maandag vrijgelaten. De Brusselse jongeman was mogelijk te zien op camerabeelden uit de buurt van de schietpartij. “Mijn cliënt heeft vanaf het begin zijn onschuld uitgeschreeuwd. We hebben bijkomend onderzoek gevraagd en daar is door de politie snel op gereageerd. Mijn client is opgelucht dat hij de gevangenis heeft mogen verlaten.”

Dat bijkomende onderzoek was een technische reconstructie waarbij Yassine A. het traject van de camerabeelden opnieuw aflegde, waarna de nieuwe beelden vergeleken werden met die van de dag van de feiten. Daarbij bleek twijfel te zijn ontstaan over of A. wel de gezochte man was. Zoveel twijfel dat de onderzoeksrechter hem vrijliet. A. blijft voorlopig nog wel verdachte in de zaak.

Danielle R. zit nog steeds in de cel voor haar vermeende betrokkenheid bij de moord op Firdaous.© rr

Firdaous E.J.© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen