Zuhal Demir dient klacht in nadat ze ‘dickpic’ krijgt toegestuurd: “Dit komen vrouwen te vaak tegen”

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft een klacht ingediend nadat een ‘dickpic’ kreeg toegestuurd van een volger op haar sociale media.

doro

“Dickpics in je inbox”, schrijft Vlaams minister Zuhal Demir op X, voordien Twitter. Daarbij plaatst ze een foto van enkele berichten die ze van een onbekende man op LinkedIn toegestuurd kreeg. Daarbij ook een geblurde foto van een penis. “Dit soort ongewild en grensoverschrijdend gedrag komen vrouwen, zelfs minderjarige meisjes, helaas te vaak tegen. Stop ermee.”

In de berichten schrijft de man dat hij de minister een “kei, kei knappe vrouw” vindt en dat hij graag eens met haar zou willen “vogelen”.

(lees verder onder de foto)

© Instagram @zdemir1

“Het is onvoorstelbaar dat mensen denken dat zoiets normaal is”, reageert de minister. “Ongevraagd een foto van een geslachtsdeel in iemands inbox sturen? Hoe krijg je het zelfs in je hoofd? En het is bizar genoeg geen alleenstaand geval. Veel vrouwen en zelfs minderjarige meisjes overkomt dit. Dit is nu naar mij gestuurd, maar als je naar de cijfers kijkt zie je dat 37 procent van de jongeren al een dickpic ontving. Bij de meisjes is het met 52 procent zelfs meer dan de helft. We mogen dit niet normaal vinden. Ik ben als minister wel al iets gewoon, maar ook minderjarige meisjes krijgen dit online. Onze dochters, onze kleinkinderen. En we moeten als maatschappij het signaal geven: dit kan niet nooit.”

“Ik dien klacht in bij de politiezone CARMA”, aldus Demir. “Uit contacten die al plaatsvonden weet ik dat zij dan het nodige doen. Ik hoop dat ze de persoon in kwestie zeker verhoren en duiden waarom dit niet kan. De klacht is bovenal een belangrijk signaal: nee, dit is niet normaal, ja, hier moeten we tegen reageren. En aan slachtoffers ervan de oproep: vind dit niet normaal én spreek.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer