De mannenparfum Emeer, of prins, is een van de paradepaardjes van Hassan Laarossi.© Joris Herregods

Dubai perfumes: Arabische geuren en rozen die jarenlang mooi blijven

De winkel van Hassan Laarossi (36) in de Antwerpse Hoogstraat is tweeledig: onder de noemer Dubai perfumes verkoopt hij er – inderdaad – parfums uit Dubai. Topkwaliteit en veel goedkoper dan de westerse merken volgens hem. The one Roses staat dan weer voor longlife-rozen, echte rozen die jarenlang mooi blijven. Onze reporter ging er de sfeer én geuren opsnuiven.

Ilse Prinsen

Aangetrokken door de prachtig vormgegeven flesjes gaan we bij Hassan de geuren van Dubai opsnuiven. Wat maar weinigen hier weten, is dat Dubai dé hotspot is voor alles wat geurtjes betreft. Vergeet Parijs, in Dubai worden parfums gemaakt die met de grote merken kunnen concurreren qua kwaliteit, maar voor een fractie van de prijs.

Antwerpenaar Hassan Laarossi is zich vier jaar geleden gaan verdiepen in de parfums uit Dubai. “Mijn vroegere winkel op de Oude Korenmarkt was sinds 2018 gespecialiseerd in longlife-rozen, echte bloemen die niet meteen verwelken, maar tot wel vijf jaar mooi blijven. Mijn rozen kenden succes, maar ik stelde vast dat veel mannen naar een parfumerie trokken nadat ze bloemen hadden gekocht”, vertelt Hassan. “Toen de winkel naar dit grotere pand in de Hoogstraat verhuisde, ben ik ook met parfums begonnen. De bekende merken wilde ik niet aanbieden, er zijn er zo veel en die vind je al overal.”

De twee luiken van de winkel: rozen die lang mooi blijven en parfums uit Dubai.© Joris Herregods

Mooie vormgeving

Hassan was enthousiast toen de Dubai-parfums zijn pad kruisten. “Ze zijn top van kwaliteit en voor iedereen toegankelijk omdat je niet voor het merk betaalt. De meeste kosten tussen 35 en 45 euro, en dat voor eau de parfum met een parfumgehalte van 15 tot 30 procent, geen eau de toilette. En de geur blijft makkelijk drie à vier dagen op je kleren.”

Denk daarbij niet alleen aan de zware oriëntaalse geuren. “Die heb ik ook, maar evengoed heel frisse en zoete parfums, waar jonge meisjes van houden”, zegt Hassan. “Je merkt ook wel dat velen vertrouwd zijn geworden met de Arabische geuren, want grote westerse merken gebruiken die nu.” Denk aan musk, amber, oud (van de agarboom), kaneel en vanille.

“Ze zijn top van kwaliteit en voor iedereen toegankelijk omdat je niet voor het merk betaalt. De meeste kosten tussen 35 en 45 euro, en dat voor eau de parfum. En de geur blijft makkelijk drie, vier dagen op je kleren”

Hassan Laarossi

Zaakvoerder

Bij de ingang vallen de luchtverfrissers met gouden dop meteen op. En ze zijn nog goedkoop ook. Je vindt er ook home diffusers, interieursprays, body mists en – een uitzondering die niet uit Dubai komt – pure arganolie uit Marokko, land van Hassans voorouders. “Die is weldadig voor haar en huid.”

Mooie plus in dit hele verhaal is de vormgeving. Hassan toont een paradepaardje onder de mannenparfums. “Dit is de Emeer, of prins. Het is een van de weinige parfums in mijn winkel die 65 euro kosten. Maar in die presentatie – met lichtjes in de verpakking – betaal je voor een Westers merkparfum makkelijk het vijfvoudige. Bovendien heb je iets origineels.” En dat geldt voor alles in deze winkel.

Een hele waaier aan parfums, allemaal uit Dubai. De kaartjes erboven geven de geurnoten aan, makkelijker om te kiezen.© Joris Herregods

De luchtverfrissers zijn met hun gouden doppen echte eyecatchers.© Joris Herregods

Zuivere plantenolie

Met een flesje van deze geconcentreerde geurolie kom je erg lang toe. Handig én mooi bovendien.© Joris Herregods

“Deze zuivere, niet-synthetische parfumolie wordt uit planten onttrokken door hydrodestillatie in grote koperen potten. Zo krijg je echt pure geuren.” Amber, rose musk, jasmijn, velvet oud... Je ruikt meteen hoe zuiver de geur is, compleet zonder chemicaliën. De olie blijft beter op de huid zitten en gaat heel lang mee. Je moet er maar een beetje van gebruiken. Daarom worden de parfumolies in kleine flesjes verkocht, met een rollertje. Prijs: 25 à 35 euro voor een flesje.

Ruik als een Arabische prinses

De bestsellers qua damesparfum.© Joris Herregods

Een van de beste merken uit Dubai qua prijs en kwaliteit is Lattafa. Bestseller bij Dubai perfumes is de damesgeur Fakhar Lattafa. “Die valt bij alle leeftijden in de smaak en is lichtkruidig, zoet en bloemig. Mijn tweede bestseller is Princess of Arabia (Ameerat al Arab), met een fijne, bloemige geur.”

Het Midden-Oosten in je woning

Fraaie cadeautjes voor een prikje. Koop er meteen een paar voor jezelf!© Joris Herregods

Deze luchtverfrissers zijn mooi vormgegeven én goedkoop. “Leuk als je ergens op bezoek gaat en je wil niet met lege handen binnenkomen.” Prijs: één voor 5 euro en drie voor 12 euro.

The one Roses - Dubai perfumesHoogstraat 31, 2000 AntwerpenOpen di-do en za 12-18 uur, vr 14-18 uur, zo 13-18 uur, ma geslotenwww.theoneroses.beFacebook: The One Roses

Het pand van The one roses/Dubai perfumes in de Hoogstraat.© Joris Herregods

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER