NurPhoto via Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© NurPhoto via Getty Images

▶Kunnen Belgische bedrijven en overheden zich verdedigen tegen cyberaanvallen?: “Werknemers springen vaak te laks om met het wachtwoord van hun bedrijf”

HLN legt uitWaarom hebben hackers het regelmatig gemunt op bedrijven? Hoe vaak komen zo’n aanvallen voor, wie zit erachter? En worden wij als consument ook indirect getroffen bij een grote aanval? Technologiejournalist Kenneth Dee beantwoordt vijf vragen in de podcast ‘HLN legt uit’.

15 reacties

  • Phil Smedts

    2 maanden geleden
    Organisaties zouden 2 factor authenticatie moeten gebruiken om ingelogd te geraken in hun systemen, bvb zo een bakje zoals banken gebruiken, dan kunnen hackers niet zomaar met buitgemaakte paswoorden inloggen.
  • Sam Bedfort

    2 maanden geleden
    Het zijn weer de werknemers. De digitalisering is de fout. Het maakt alles bereikbaar voor iedereen.
  • oswald billiet

    2 maanden geleden
    Iemand zei me, wanneer het alarm in de server begint te toeteren of je ziet het gebeuren, dan alles plat en alles afkoppelen, direct. Alle randapparatuur ook afkoppelen; stuk voor stuk nadien nagaan waar een lek of fout zit. Dit duurt , alles terug opbouwen , maar het moet.
  • Wesley Kenis

    2 maanden geleden
    Martin schrooten: als je de sleutels van een kluis geeft aan iedereen die er op vraagt, is het dan de schuld van de kluis dat er ingebroken word??? Waarom dwingen bijna alle bedrijven een wachtwoord met een zekere lengte en complexiteit af? Omdat de eindgebruikers anders wachtwoorden zoals "1234" of "azerty" blijven gebruiken.
  • Hubert Vanmechelen

    2 maanden geleden
    Je kan je proberen te beveiligen tegen hackers maar weet dat eender welk beveiligingssysteem dat gecommercialiseerd is, door hackers/dieven vroeg of laat gekraakt wordt. En dit om de eenvoudige reden dat waar er beveiliging is er ook iets te rapen valt. Je hoeft dus bij het slot v/d deur te geraken met haar juiste code en die v/e eventueel beveiligde binnendeur. @ Mr. Van Heusden, het is niet omdat je de verbinding met je deur verbreekt, dat er geen raam is om binnen te geraken.