Archieffoto

Dealer uit Antwerpen krijgt 200 uur werkstraf voor zelfgemaakte bom: "Zelfde type als bij aanslagen in drugsmilieu"

Een drugsdealer uit Antwerpen-Noord heeft een werkstraf van 200 uur gekregen. De politie had vorig jaar tijdens een huiszoeking een zelfgemaakte bom aangetroffen in zijn kleerkast. Het zou hetzelfde type explosief zijn dat gebruikt wordt bij aanslagen in het drugsmilieu.

De beklaagde werd op 31 maart 2023 tegengehouden op zijn bromfiets. Bij controle bleek hij enkele zakjes cocaïne en 800 euro cash geld op zak te hebben. Er volgde daarop een huiszoeking in de ouderlijke woning in Antwerpen-Noord. 

In de kleerkast van de 18-jarige werd een zelfgemaakte bom aangetroffen. De straat werd meteen afgesloten en de ontmijningsdienst DOVO kwam het explosief ophalen. Volgens het openbaar ministerie ging het om hetzelfde type dat ook wel eens bij aanslagen in het drugsmilieu wordt gebruikt. De procureur had 3 jaar cel en 8.000 euro boete gevorderd. 

De beklaagde bekende dat hij drugs leverde om een centje bij te verdienen, maar hij weigerde zijn opdrachtgever te noemen. Het explosief hield hij bij voor iemand anders. Ook zijn naam wilde hij niet prijsgeven. Hij verklaarde wel spijt te hebben. 

Zijn advocaat vroeg om rekening te houden met zijn jonge leeftijd en het feit dat hij zich intussen herpakt heeft. De rechtbank besloot om hem een werkstraf op te leggen. Zijn gsm, de cocaïne en het springtuig werden verbeurd verklaard.

Meest gelezen