Vorige maand vond in het station van Sint-Niklaas een zwaar geval van agressie plaats.© pvs

Man in elkaar geslagen na discussie over amper 0,70 euro wc-geld: “20 hechtingen nodig om hoofdwonde te dichten”

Sint-Niklaas -

In het station van Sint-Niklaas is een man door enkele jongeren zwaar toegetakeld nadat een discussie over 0,70 euro toiletgeld uit de hand liep. “Hij liep een zware hoofdwonde op en lag twee dagen op intensieve”, zegt een nichtje van het slachtoffer. “Dit heeft sporen nagelaten, zowel fysiek als mentaal.”

Pieter Van Hecke

Op 19 februari sloeg de man een babbeltje met de wc-dame in het station van Sint-Niklaas. Wie daar naar het toilet wil gaan, moet er 0,70 euro voor over hebben. Enkele jongeren weigerden te betalen. “Ze hadden zelfs valse munten bij”, zegt de nicht van het slachtoffer. De man zelf wil liever anoniem blijven. “Hij zei dat als ze niet konden betalen, ze dan maar elders naar het toilet moesten gaan.”

Bewusteloos

Dat hij het opnam voor de wc-dame kwam hem duur te staan. “Er ontstond een hevige discussie en een van de jongeren gaf hem plots een zware slag. Hij viel achterover en belandde met zijn hoofd tegen een paal en de verwarming. Toen hij op de grond lag, kreeg hij nog enkele stampen”, aldus zijn nicht.

De tol was zwaar. De man lag bewusteloos op de grond in een grote plas bloed uit een hoofdwonde. “In het ziekenhuis hadden ze twintig hechtingen nodig om de wonde te dichten. Door de klap tegen de verwarming liep hij ook nog een nekletsel op”, vertelt de nicht.

Drie verdachten

De politie bevestigt de feiten en is op zoek naar drie verdachten. “We tillen hier zeer zwaar aan. Aan de hand van camerabeelden proberen we nu de daders op te sporen”, zegt woordvoerder Kim Maes. Er wordt bovendien gesproken van twee daders. “Een getuige kreeg van de verdachten nog enkele slagen in zijn ribben. Hij was er wel minder erg aan toe”, zegt Maes

Ondertussen is de man aan de beterhand. “Hij mocht het ziekenhuis weer verlaten en bezocht zelfs al de toiletdame om te horen hoe het met haar gaat. Maar dit heeft wel diepe sporen nagelaten bij mijn oom, zowel fysiek als mentaal”, zegt zijn nicht.

Daling incidenten

De problemen in de stationsbuurt zijn gekend bij de politie. Ze stelt alles in het werk om de veiligheid er te garanderen. Daarvoor werkt het korps samen met onder meer de NMBS en het stadsbestuur. “Die samenwerking begon in 2012. Sindsdien stellen we een daling van het aantal incidenten vast”, aldus de politiewoordvoerder. “In 2012 waren het er nog 773 en in 2022 455. Dat is een daling van meer dan veertig procent.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer