Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Getty Images

Dit verandert vandaag voor jou door nieuwe internetregels EU

De Europese Unie (EU) probeert al jaren de macht van dominante technologiebedrijven te breken. Maar zelfs miljardenboetes schrikken de voornamelijk Amerikaanse giganten niet af. Daarom zijn er vanaf vandaag nieuwe internetregels. We sommen de belangrijkste veranderingen voor je op.

28 reacties

  • Leopold Vanhoof

    2 maanden geleden
    Voor ouderen wordt het steeds moeilijker om zich aan te passen, de jeugd kan nog wel mee. Maar het gaat zo verbijsterd snel dat die eenmaal de veertig, vijftig gepasseerd zijn, ook de rol zullen moeten lossen en het nog moeilijker zullen kunnen volgen dan wij de zeventigers en ouderen. Ik beklaag ze want ze zullen geen eigen leven meer hebben..
  • Peter Buyck

    2 maanden geleden
    Heeft mij al geleid tot 'Messenger' niet beschikbaar op tablet met Facebook. Blijkbaar moet ik eerst Messenger op de iPhone installeren/activeren om dan Messenger op de iPad te kunnen gebruiken... Op Windows en Linux: geen probleem.
  • Johan Buelens

    2 maanden geleden
    Alle mensen die denken dat het nu beter gaat worden... Verassing! Dit gaat niets veranderen. Apple en Android zijn nog steeds de enige deftige stores, en Android deftig noemen is al een degelijke stretch want die store wordt evengoed gecureerd als een visnet water kan tegenhouden. Het enige dat de EU hiermee bereikt is meer Beveiligingsrisico's en wees maar zeker dat als je je GSM verkloot door slechte software Apple en de Android merken heel snel je garantie nietig zullen verklaren.
  • Chris Wauters

    2 maanden geleden
    Goed werk van de EU. Het is sowieso moeilijk dit soort bedrijven, die gigantische budgetten hebben om te lobbyen, aan banden te leggen. De technologie moet ook in dienst staan van de burger, niet alleen van de aandeelhouder.
  • Marc Huyghe

    2 maanden geleden
    Graag terug een wereld waar je zonder internet ook kunt leven. Graag terug een wereld waar je alles echt met geld kunt betalen.