Biden vs. Trump. Experten Romina Van Camp, Greet De Keyser, Bart Kerremans, Herman Matthijs werpen hun licht op de Amerikaanse verkiezingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Biden vs. Trump. Experten Romina Van Camp, Greet De Keyser, Bart Kerremans, Herman Matthijs werpen hun licht op de Amerikaanse verkiezingen. © HLN Fotomontage, PhotoNews, AP, AFP, ANP, VTM, Belga, ID, Getty Images

Vier Amerikakenners voorspellen uitkomst presidentsrace: “Hij heeft niet één, maar meerdere pijnpunten”

Nu Trumps enige rivale Nikki Haley uit de race stapt, wordt het in november sowieso Trump vs. Biden. Amerikakenners Bart Kerremans (KU Leuven), Herman Matthijs (UGent) en onze VS-correspondenten Greet de Keyser en Romina Van Camp geven hun pronostiek: wie wordt de volgende Amerikaanse president? “Biden zet op veel vlakken het beleid van Trump verder.”

87 reacties

  • Dany van landegem

    2 maanden geleden
    Het meest irritante is dat Trump de wereldpolitiek niet kan inschatten en daarbij wel eens kapitale fouten zou kunnen maken. Hij denkt ook meer in dollars op korte termijn dan op maatregelen die gezondheid,veiligheid en milieu moeten vooruit helpen
  • Christian Deckers

    2 maanden geleden
    Als Trump dan werkelijk 'niet goed' zou zijn voor de hele wereld, dan is hij - veel kans - wél goed voor Amerika. Amerikanen moeten en zullen hun president kiezen, hoewel 'wij en de correcte wereld' menen dat dat ons toekomt. Als je als Europa schrik hebt van Trump, zorg dan dat je je eigen broek kunt ophouden en blijf uit zijn buurt. Oekraine? Als morgen Taiwan lid wil worden van de NATO, gaan we dan China ook wat uitdagen en 'sanctioneren' a la Poetin?
  • Freddy De Vos

    2 maanden geleden
    Jammer dat Obama niet mee doet, dat was een echte president! Als Biden de enige tegenstander is, vrees ik dat Donald gaat winnen.
  • francis vanoverschelde

    2 maanden geleden
    ben per ongeluk nu in Florida. Trump is blijkbaar zeer populair. T shirts .mugs . bussen vol reclame. Wat me opvalt is dat het hier extreem duur is . Zo ongeveer 300% tegenover Europa. Hoe kunnen die dat betalen. Trash food . obesitas volk . Walgelijk eten en ook zeer duur . Hoe kan dit allemaal??
  • Leonarda Van Opbroecke

    2 maanden geleden
    Het zijn de Amerikanen die kiezen. Ze hebben het beleid van beide presidenten gekend. Alle meningen buiten de Amerikaanse burgers is meer uit internetbashing dan uit kennis en ondervinding.