Michael van Gerwen komt met nieuw shirt, maar blessure en de kop spelen dartsicoon parten: “Soms dacht ik: WTF doe ik hier?”

Michael van Gerwen ‘34) doet dit weekend (normaal gezien) een gooi naar zijn tweede opeenvolgende triomf op de Blaklader Belgian Darts Open in Wieze. Al gaat het de drievoudige wereldkampioen niet meteen voor de wind door een vervelende blessure en wat mentale issues.

Vincent Van GenechtenDartsvolger

Een shock van formaat vorige week op de UK Open, de tweede major van het jaar. Van Gerwen ging in zijn eerste partij meteen onderuit tegen Mensur Suljovic. Onderweg greep de Nederlander constant naar zijn schouder. De alarmbellen gingen meteen af want de dartskalender is brutaal druk, zeker voor een wereldtopper als Van Gerwen.

“Hij raakte na een leg of zes, zeven geblesseerd aan zijn schouder”, aldus boezemvriend Vincent van der Voort bij Double Top. “Hij kreeg last van een spiertje dat opspeelde. Elke keer bij het omhoog halen van zijn arm en met het uitstrekken deed het pijn. Dat zijn twee momenten in z’n worp en dan wordt het lastig. Michael zegt dat hij er nu minder last van heeft, maar hij heeft er ook nog niet mee gespeeld. Het zal nog even gooien worden en dan kijken hoe het gaat.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Voorlopig lijkt zijn deelname in Wieze dus niet in het gedrang te komen. Donderdag speelt ‘MvG’ eerst nog Premier League. “De planning is dat hij gewoon naar de Euro Tour (in Wieze, red.) gaat”, klinkt het. “Alleen als hij geblesseerd is, dan moet Michael natuurlijk niet gaan. Als het verantwoord is om de Premier League te spelen, zal hij de Premier League spelen, maar je moet het niet erger maken waardoor hij er op lange termijn veel meer last van heeft.”

Mocht Van Gerwen in Wieze te zien zijn, zal dat met een nieuw shirt zijn. De Nederlander sloot een deal met luxehotelketen Kempinski Hotels en paste daarop zijn gifgroene shirt aan met wat meer zwart. De 34-jarige Van Gerwen wordt verder gesponsord door zijn dartsfabrikant Winmau, wedkantoor TOTO en webhostingbedrijf All-Inkl.

“Het is geweldig voor de sport dat zo’n groot bedrijf investeert in het darts”, aldus MvG.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Wat doe ik hier?”

Van Gerwen verloor vorige week ook zijn eerste partij tijdens de vijfde Premier League-avond. Dat wil de leider in het algemene klassement in Brighton rechtzetten. Al is dat niet zo simpel als we allemaal verwachten van de Nederlander. De periode dat Van Gerwen alles won wat er te winnen viel, is al een tijdje voorbij. De wereldtop is dan ook breder dan ooit.

“Dit jaar heb ik veel te verdedigen,” stelde hij in een interview met Online Darts. “Maar ook, als je kijkt naar hoe ik nu speel in vergelijking met vorig jaar, denk ik dat ik 80 procent beter speel dan vorig jaar. Dus ik denk dat ik dit jaar veel beter kan. Vorig jaar speelde ik oké. Ik was goed in een paar toernooien, slecht in een paar toernooien, dus je moet de juiste balans voor jezelf vinden. Er valt nog veel meer uit me te halen en dat weet ik, dus er ligt druk op mijn schouders, maar ik bekijk het toernooi voor toernooi dit jaar.”

“Vorig jaar genoot ik niet van de Premier League”, gaf hij toe. “Ik won drie avonden, maar ik genoot er niet van en als je daar niet wilt zijn, ga je alleen maar tegen jezelf werken. Ik hou ervan om op het podium te spelen, ik hou ervan om te doen wat ik doe, maar ik moest mijn mindset veranderen. Ik was ook op de vloertoernooien niet met de juiste intentie. Ik was er omdat ik er moest zijn. Nu wil ik goed presteren en dat is anders. Soms dacht ik: ‘Wat the f*ck doe ik hier?’ Iedereen heeft een reality check nodig of een kleine trap onder je kont.”

Van Gerwen met Luke Littler.© PDC Europe / Jonas Hunold

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer