Bestuurder van bestelwagen betrokken bij extreme verkeersagressie op E17 geïdentificeerd: “Uitgenodigd voor verhoor”

De bestuurder van de bestelwagen die betrokken was bij een extreem geval van verkeersagressie op de E17, is geïdentificeerd. Dat meldt de federale politie aan onze redactie. De identificatie van de andere bestuurder is volop bezig, klinkt het.

tg, jvh

In een filmpje op sociale media was een recent geval van extreme verkeersagressie te zien. De beelden tonen hoe een Tesla en een bestelwagen met elkaar in de clinch gingen op de E17, waarbij het meermaals net niet tot een aanrijding komt.

De federale politie startte na de verspreiding van de beelden een onderzoek. Dat leverde al snel resultaat op. “De bestuurder van de bestelwagen is intussen gekend en zal uitgenodigd worden voor verhoor”, aldus de politie. “De andere wagen staat op naam van een leasingmaatschappij, de identificatie van de bestuurder van die wagen is nu volop bezig.”

Beide bestuurders riskeren te worden gedagvaard voor de rechtbank, waar ze veroordeeld kunnen worden tot een rijverbod en een zware boete. “Verkeersagressie en verkeersonveilig gedrag horen niet thuis op de rijbaan en zijn levensgevaarlijk”, aldus woordvoerder An Berger van de federale politie. “Wie getuige is van dit soort feiten, meldt dit het best zo snel mogelijk aan de politie.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer