Jeff Nolmans weet wat de Spurs nodig hebben om Den Helder thuis te kloppen. “Je kan niet uit de kleedkamer komen zonder gebrand te zijn op die overwinning. Al te vaak was dit seizoen de mindset niet goed op dat vlak.”© VDB

Basketbal BNXT League - Elite Silver: Kortrijk Spurs - Den Helder (Vrijdag om 20.30 uur)

Kortrijk Spurs klaar voor eerste thuismatch in Elite Silver tegen Nederlandse Den Helder: “Een revanche is op zijn plaats”

Kortrijk -

Kortrijk Spurs miste vorig weekend zijn start in Elite Silver door met 82-73 te gaan verliezen in Den Helder. De terugwedstrijd vrijdagavond in de Lange Munte staat in het teken van ‘moeten winnen’. De bedoeling blijft bij de eerste drie Belgische ploegen te eindigen, om zo nog aan de play-offs te kunnen deelnemen.

Marnix Verstichel

“We gaan zeker voor een revanche”, weet interim-coach Jeff Nolmans. “De sfeer in de groep is op dit moment wel oké. Ik merk heel wat positiviteit bij de jongens. Op training is dat gemakkelijker, maar het zal zaak zijn om dat gevoel ook in de wedstrijd mee te nemen. Tot nu toe lukte dat niet altijd. Dat is dus het eerste waar we moeten proberen in te slagen. Tot nu hadden we altijd al een gebrek aan focus. Je moet klaar zijn voor een wedstrijd. Je kan niet uit de kleedkamer komen zonder gebrand te zijn op die overwinning. Al te vaak was dit seizoen de mindset niet goed op dat vlak. Ook dat soms zwakke derde quarter is daar een beetje een symptoom van. Je moet meer dan 100 procent gefocust zijn om te winnen.”

“Onze groep heeft het daar moeilijk mee dit seizoen, maar vrijdag is er een nieuwe kans. We doen er alles aan om dat euvel niet te hebben dit keer, en wie weet zijn we dan vertrokken voor een mooie periode, want talent hebben we genoeg. De vinger leggen op dat probleem is niet makkelijk. Sommigen wijzen naar de jonge leeftijd van onze groep. Dat kan, maar daar kan dan een jeugdig enthousiasme tegenover staan, feit is dát al te vaak in de kleedkamer blijft steken en niet te zien is op het parket.”

“De starters voor de wedstrijd zijn nu nog niet bekend, dat beslissen we maar na de allerlaatste training. Brevin Pritzl is zeker nog niet speelklaar. Dat zal nog enkele weken duren. Hij verzwikte zijn voet en een volledig herstel neemt wat tijd in beslag. Matthieu Coucke kon wel weer bij de groep aansluiten . Als zijn blessure verder positief evolueert, zal hij hoogstwaarschijnlijk op het wedstrijdblad staan.”

Snelheid en kracht

“Of de sterke punten van de tegenstander nu beter geanalyseerd zijn?” herhaalt Nolmans onze vraag. “We zijn na de heenwedstrijd niet zo heel veel wijzer geworden. Die mannen hebben heel wat shotkracht, dat is waar, maar dat wisten we. Het gaat er vooral om wat wij zelf op het terrein kunnen brengen. Als we brengen wat we ‘kunnen’ brengen – snelheid en kracht –, dan meen ik zonder hoogmoedig te willen doen dat wij altijd moeten winnen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer