Ruim 1 op 7 Vlamingen bestelt nooit iets online

© Shutterstock

Ruim een op de zeven Vlamingen (15 procent) van 16 tot 74 jaar zegt nooit iets via het internet te kopen of bestellen. Dat blijkt uit cijfers van Statistiek Vlaanderen. Zeven op de tien Vlamingen gaven vorig jaar aan wel online te hebben gekocht in de voorbije drie maanden.

jvh
Bron: BELGA

Het aandeel van de bevolking in Vlaanderen dat in het jaar voorafgaand aan de bevraging goederen of diensten voor privégebruik online aankocht of bestelde, stagneerde vorig jaar voor het derde jaar op rij op 79 procent. Er was een grote toename van de online aankopen tussen 2013 en 2020, vooral bij aankopen tijdens de voorbije drie maanden. 

Zowel leeftijd, opleiding als inkomen hebben een invloed op de cijfers. Zo kopen 55- tot 74-jarigen minder vaak (62 procent) online dan de jongere leeftijdsgroepen. Bij de laaggeschoolden kocht in 2023 iets meer dan de helft (59 procent) online, bij de hooggeschoolden bijna iedereen (93 procent). Bij de laagste inkomensgroep (tot 1.499 euro) ging het ook om ruim de helft, bij de hoogste inkomensgroep (vanaf 4.800 euro) om bijna negen op de tien. 

Zes op de tien Vlamingen geven aan de voorbije drie maanden een onlineaankoop te hebben gedaan bij een Belgische verkoper. Iets minder dan de helft (44 procent) deed een aankoop of bestelling bij een verkoper uit een ander land van de Europese Unie (EU) en een op de tien bij een verkoper uit een niet-EU-land.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen