Eens iets anders dan het cliché: communie-foto’s tussen militaire vliegtuigen in Melsbroek

© Facebook 15de Wing Air Transport

Kinderen die dit jaar hun communie, lentefeest ... vieren en gek zijn van defensie en/of vliegtuigen, kunnen dit jaar de foto’s voor hun kaartjes laten nemen tussen legervliegtuigen op de militaire luchthaven van Melsbroek.

jvh
Bron: BELGA

De 15de Wing Air Transport, de eenheid van het Belgische leger die voor luchttransport instaat, opent de deuren op woensdag 3 april, heeft ze aangekondigd op het socialemediaplatform Facebook. Het is de eerste keer dat de eenheid zo’n initiatief neemt. Er zal zeker een transportvliegtuig A400M op het tarmac staan, en deelnemers kunnen ook foto’s nemen bij oudere vliegtuigen zoals de DC-3 en C-119, of bij de cockpits van C-130 en B727, zegt adjudant Kristof Moens.

Er zijn in totaal 140 plaatsen voor kinderen. Inschrijven is verplicht, en deelnemers moeten hun eigen fotograaf meebrengen. Bij slecht weer kan het evenement verschoven worden naar 10 april.

Ook andere basissen van de luchtmacht, zoals de 10de Wing op de vliegbasis Kleine-Brogel, hebben gelijkaardige initiatieven, zegt luchtmachtwoordvoerder Bart De Swaef. “Het vergt een kleine inspanning, laat toe aan jongeren om de luchtmachtmicrobe te pakken te krijgen, en zorgt voor extra visibiliteit via de sociale media bij mensen die ons niet klassiek volgen”, aldus De Swaef.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen