De Franse bezoekers waren door een voetgangerstunnel gereden.© jve

Alwéér rijdt auto zich vast op het strand: “Het blijft verboden”

Blankenberge -

Na de BMW eind januari was het opnieuw prijs op het strand van Blankenberge: Franse bezoekers geraakten met hun auto vast in het strand. Ze konden uiteindelijk zichzelf bevrijden. “Voor alle duidelijkheid: parkeren op het strand blijft verboden.”

Junior Verbeeke

Eind januari reden twee jongemannen zich nog vast op het strand ter hoogte van de Pier, niet ver van de hoogwaterlijn. Hun BMW raakte muurvast en moest uiteindelijk getakeld worden door een bulldozer van de stadsdiensten. Die beelden gingen het land rond en zorgden voor heel wat hilariteit.

LEES OOK. Twee jongemannen op vakantie rijden zich vast op strand: “Een boete geven? Ze hebben al problemen genoeg met het wegslepen”

Donderdag was het opnieuw prijs: in de voormiddag reed een wagen met Franse nummerplaat zich vast ter hoogte van de Charlierhelling. De onfortuinlijke bezoekers waren nietsvermoedend door een voetgangerstunnel het strand opgereden. Dat liep niet bepaald op rolletjes: ze raakten vast in het mulle zand. “We hebben een politiepatrouille ter plaatse gestuurd, maar bij aankomst was de wagen al weg”, zegt commissaris Jan Maertens. Het tafereel zorgde voor heel wat bekijks bij voorbijgangers op de Zeedijk.

(lees verder onder de foto)

Met de hulp van planken en een schop kregen de inzittenden de auto uiteindelijk zelf weer op straat.© if

Uiteindelijk konden de inzittenden de wagen zelf vrijmaken. Met de hulp van enkele planken en een schop kregen ze hun auto opnieuw op de straat. Hun tripje naar Blankenberge zullen ze wellicht niet snel vergeten.

“En voor alle duidelijkheid: parkeren op het strand blijft verboden”, geeft commissaris Maertens nog mee. De lokale politie Blankenberge/Zuienkerke gaat de komende dagen nog eens extra communiceren omtrent het fenomeen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer