Slachtoffer meermaals geraakt bij nieuw schietincident in Molenbeek

Archieffoto.© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Sint-Jans-Molenbeek -

In de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek is woensdagavond een gewonde gevallen bij een schietpartij. Het slachtoffer werd meermaals geraakt, maar verkeer niet in levensgevaar.

De feiten speelden zich af in de Vrijheidslaan, omstreeks 22.40 uur. Buurtbewoners verwittigden de politie nadat er verschillende schoten waren gelost. Eenmaal ter plaatse werd een gewonde persoon aangetroffen, die door meerdere kogels was geraakt.

Sporenonderzoek

Het slachtoffer werd ter plekke verzorgd en nadien overgebracht naar het ziekenhuis, maar verkeert niet in levensgevaar. Of de schietpartij gelinkt is aan het drugsmilieu, is voorlopig nog onduidelijk. “Er werd een gerechtelijke perimeter ingesteld om de sporen van de feiten te vrijwaren”, zegt Yasmina Vanoverschelde van het Brusselse parket.

“De eerste onderzoeksdaden zijn bevolen, waaronder de analyse van camerabeelden en een buurtonderzoek. Er werd ook een ballistisch deskundige aangesteld en de technische recherche van de federale politie is ter plaatse afgestapt voor een sporenonderzoek. Het onderzoek is lopende om de juiste omstandigheden van de feiten te achterhalen.” (CVH)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen