“Wij kunnen zelf beslissen of ons seizoen een goed of slecht einde kent. Al dan niet via play-offs”, zegt Christian Brüls.© BELGA

Plus ArtikelVoetbal Challenger Pro League: RSCA Futures - Zulte Waregem (Zondag om 13.30 uur, live op DAZN)

Strenge Christian Brüls na ontslag Tom Caluwé bij Zulte Waregem: “Ook onze verantwoordelijkheid als mensen hun job verliezen”

Zulte / Waregem -

De recente 4 op 15 liegt er niet om, maar bij Zulte Waregem wil voorlopig niemand de titelambities bijstellen. Dankzij de haperende motor van Beerschot blijft de tweede plaats nog binnen handbereik. “We spelen nog tegen de drie ploegen die voor ons staan en hebben alles nog in eigen handen”, pompt Christian Brüls (35) zichzelf en zijn ploegmakkers nog wat verse moed in.

Stefan Smet

De voorbije weken was het nooit echt helemaal rustig aan de Gaverbeek, maar enkele dagen terug woedde er plots een stevige storm in de Elindus Arena. Sportief directeur Tom Caluwé betaalde het gelag voor de tegenvallende resultaten, terwijl er met Niels Leroy een nieuwe recruitment manager werd aangetrokken en mental coach Steven Op ’t Roodt zijn comeback mocht vieren.

Toch klinkt Christian Brüls bijzonder ontspannen wanneer we hem in aanloop naar de partij op bezoek bij RSCA Futures begroeten. “Die druk is er al van bij de start van het seizoen. Dat is normaal als je meteen wil terugkeren naar het hoogste niveau. Eigenlijk hebben wij niet zoveel gemerkt van de beslissingen van het bestuur. Wij moeten ervoor zorgen dat we klaar zijn voor de aftrap tegen de beloften van Anderlecht. In onze situatie gebeuren nu eenmaal zulke zaken en eigenlijk is het ook deels onze collectieve verantwoordelijkheid als mensen hun job verliezen. We weten ook wel dat de kwaliteit van ons spel de voorbije weken wat minder was, maar dat is normaal als je in zo’n negatieve spiraal verzeilt.”

Ondertussen is het wel mogelijk dat de Essevee-spelers binnenkort opnieuw Zinho Gano kunnen begroeten in de kleedkamer. De 30-jarige spits vertoeft al ruim twee maanden in de B-kern, maar momenteel lopen er gesprekken tussen Gano, coach Euvrard en het Essevee-bestuur. “Zinho heeft zijn kwaliteiten en dat hebben we in de eerste maanden van het seizoen ook gemerkt. Die beslissing is nu eenmaal gevallen door zaken die er zijn gebeurd en dat moeten wij als spelers accepteren”, blijft Brüls op de vlakte. “Het is dan ook zeker niet aan ons om hierover uitspraken te doen, net zo min als dat we zouden hebben aangedrongen op zijn terugkeer.”

Ondanks die tegenvallende resultaten weigert Brüls de titeldroom van Zulte Waregem op te bergen. “Het blijft nog altijd realistisch om die ambitie te koesteren.” Tegen het jeugdige paars-wit kan Essevee zich dan toch geen nieuw puntenverlies permitteren. “Dat mag gerust met een kutoverwinning zijn. Enkel de punten tellen in onze situatie. We moeten ook niet te veel gaan rekenen en speculeren, laten we maar gewoon alles geven op het veld.”

Nog zes duels (of meer?)

Er resten Zulte Waregem nog zes duels in de Challenger Pro League, maar stilaan houden ze aan de Gaverbeek wel degelijk rekening met nog een extra rondje. “Op dit moment zijn we enkel bezig met de volgende wedstrijd. Wij kunnen zelf beslissen of ons seizoen een goed of slecht einde kent. Al dan niet via play-offs. Daarom moeten we gewoon de juiste mentaliteit etaleren en de nodige resultaten boeken. We spelen nog tegen de drie ploegen die voor ons staan en hebben alles nog in eigen handen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer