Landen heeft een probleem met hondendrollen.© if

Trappen aan stadhuis worden al enkele weken besmeurd met hondenpoep: “Op bijna elke trede ligt ’s ochtends een drol”

Landen -

Sinds een vijftal weken is het uitkijken geblazen op de trappen naar het stadhuis van Landen. Op zowat elke trede ligt er namelijk dagelijks hondenpoep. “We hebben borden geplaatst met daaraan hondenpoepzakjes gebonden, maar die lijken geen effect te hebben”, zegt burgemeester Gino Debroux (L’anders).

“Bijna op elke trede ligt er een pakje, en dat elke ochtend”, zegt burgemeester Debroux. “Dat is heel vervelend, want mensen stappen daar in. Dat zie je aan de veegsporen onderaan de trappen. Het is natuurlijk ook geen mooi zicht.”

(lees verder onder het kadertje)

De stad plaatste borden onder- en bovenaan de trappen, die duidelijk aangeven dat het niet de bedoeling is dat er hondenpoep wordt achtergelaten. “Die hebben niet geholpen”, zegt burgemeester Debroux. “Intussen hebben we er hondenpoepzakjes aan gehangen. Zo kan je makkelijk de hondenpoep opruimen en deze vervolgens droppen in de vuilnisbakken op het stadhuisplein en de parking. Maar ook dat helpt helaas niet.”

Observatie

Intussen is de observatie aan de trappen opgestart. “Dat wil zeggen dat enkele mensen ’s ochtends in de vroegte een kijkje gaan nemen aan de trappen”, zegt burgemeester Debroux. “En ja, we hebben momenteel een verdachte in zicht. We gaan die persoon daar eerstdaags op aanspreken. Een boete opleggen, is niet aan de orde, omdat we niet denken dat er kwade wil mee gemoeid is. Maar we gaan de persoon er natuurlijk wel op wijzen dat het niet mooi is wat die doet.”

Ook in de rest van de stad wordt nog regelmatig hondenpoep achtergelaten. “Verder sensibiliseren is zeker de boodschap”, aldus burgemeester Debroux. “We rekenen daarnaast op het gezond verstand van de mensen. Neem een hondenpoepzakje mee wanneer je gaat wandelen - dat is trouwens een verplichting - en ruim de hondenpoep gewoon op.”

(VDT)

Aangeboden door onze partners