Pro-Russisch hackerscollectief eist cyberaanval bij Duvel Moortgat op

Puurs-Sint-Amands -

Het pro-Russische hackerscollectief Stormous Group zat achter de cyberaanval bij de brouwerij van Duvel Moortgat in Puurs-Sint-Amands. Dat meldt VRT. Naar eigen zeggen zijn bij de hacking veel gegevens gestolen, die het collectief over een tweetal weken openbaar zou maken.

Rond half twee woensdagochtend sloeg het ingebouwde beveiligingssysteem van de brouwerij alarm. Toen werd duidelijk dat Duvel Moortgat was getroffen door een aanval met ransomware. Cybercriminelen installeerden kwaadaardige software om bestanden te versleutelen. Bij zo’n aanval kan het getroffen bedrijf in ruil voor losgeld opnieuw toegang krijgen tot zijn geblokkeerde computernetwerken. De hackers zouden hun malware geïnstalleerd hebben op alle servers van de vier brouwerijen in België en die van dochter Boulevard Brewing in de Verenigde Staten.

LEES OOK. Hackers viseerden niet het eerste het beste bedrijf: het familiale succesverhaal van Duvel Moortgat

De productie in de vestiging in Puurs-Sint-Amands is intussen weer opgestart, brouwerij De Koninck in Antwerpen zou nog steeds plat liggen.

Volgens Duvel Moortgat komt de bevoorrading van Duvel en andere bieren voorlopig niet in gevaar.

LEES OOK. Productie bij Duvel Moortgat in Puurs weer opgestart, brouwerij De Koninck ligt nog steeds plat na cyberaanval

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen