Archiefbeeld
Foto: Getty Images

Docent schiet student neer tijdens mondeling examen in Bangladesh, universiteit schorst hem pas 2 dagen later 

In Bangladesh heeft een docent geneeskunde een student neergeschoten. Beiden raakten verzeild in een discussie tijdens een mondeling examen waarbij de hoogleraar zijn wapen trok. De docent werd tegen alle verwachtingen in pas twee dagen na het incident geschorst.

Het moet je maar overkomen, neergeschoten worden tijdens een mondeling examen. In de faculteit geneeskunde aan de universiteit Sirajganj, in Noord-Bangladesh, heeft hoogleraar Raihan Sharif een 23-jarige student neergeschoten. De student werd naar het ziekenhuis gebracht. Kort na het incident heeft de politie Sharif opgepakt.

De hoogleraar heeft de reputatie dat hij mensen bedreigt met wapens bij een meningsverschil. Zo werd hij al ontslagen bij zijn voormalige job in het Noord-Bengalese universitair ziekenhuis. 

Ook nu weer kon Sharif zijn emoties dus niet onder controle houden. Er ontstond een discussie, waarbij hij een kogel in het been van de student schoot. Volgens de Bengalese krant, The Daily Star, heeft de gsm van de student zijn leven gered. De gsm, die in zijn broekzak zat, heeft de kogel opgevangen waardoor er geen slagader werd geraakt. Zo kon de student zonder zware verwondingen naar het ziekenhuis worden gebracht. 

Illegaal wapenbezit

Tijdens de schietpartij waren er 45 studenten in het klaslokaal. Na het schot bestormden ze hun docent en sloten ze hem op in het lokaal. Kort daarna hebben de artsen in spe de politie gecontacteerd en werd hij opgepakt. 

De politie verklaarde achteraf dat Sharif het schot afvuurde met een illegaal wapen. Ze nam ook nog een ander wapen in beslag samen met 81 kogels, 4 magazijnen, 2 messen en 10 dolken. Al deze wapens en munitie waren in het illegale bezit van Sharif. 

Archiefbeeld
Foto: Getty Images

Protest en verontwaardiging

Het incident heeft veel opschudding veroorzaakt in Bangladesh. Veel Bengalezen kunnen niet begrijpen dat de docent pas twee dagen na de feiten werd geschorst door de universiteit. Die schorsing kwam er dan ook niet zomaar. Het was na de protesten van de  geneeskundestudenten dat de universiteit de docent op non-actief heeft gezet. De studenten protesteerden voor een zware straf en voor onmiddellijk ontslag van de hoogleraar.

Sharif heeft nu twee rechtszaken tegen hem. Hij moet zowel voor poging tot moord en intimidatie als voor het illegaal bezitten van wapens voor de rechter verschijnen. 

Meest gelezen